Volgens onderzoek is huishoudelijk werk gezond

Netheid: volgens een onderzoek is huishoudelijk werk gezond

In een recent gepubliceerde studie onderzochten onderzoekers in Singapore bijna 500 deelnemers om te zien of er een verband was tussen de duur van wekelijks huishoudelijk werk en gezondheidsfactoren zoals fysieke fitheid en cognitieve vaardigheden. Om daar achter te komen, voerden wetenschappers gestandaardiseerde tests uitgevoerd, die onder meer de geheugenprestaties, de aandachtsspanne en de loopsnelheid van de proefpersonen registreerden. Vragenlijsten werden gebruikt om de wekelijkse tijd te bepalen dat deelnemers licht huiswerk – afwassen, afstoffen, kleren wassen, opruimen – en zwaar huishoudelijk werk – ramen lappen, stofzuigen, vloeren dweilen, beddengoed verschonen – besteed.

De resultaten waren verrassend: onder de 65-plussers scoorden degenen die veel huishoudelijk werk deden goed op de meeste tests. aanzienlijk beter dan degenen die nauwelijks het huishouden deden. vooral de geheugenprestaties en aandacht tijd en het vermogen om snel op te staan ​​uit een stoel waren significant beter in de actieve groep. Het maakte niet uit of de proefpersonen licht of zwaar huishoudelijk werk deden. Om echter een causaal verband daadwerkelijk te bewijzen, zijn in de toekomst meer studies nodig. De huidige resultaten zouden het saaie huishouden in de toekomst echter iets gemakkelijker moeten maken.

Afvallen: hoeveel calorieën verbrand je met huishoudelijk werk?

Naast het verbeteren van cognitieve en motorische vaardigheden, kan inspannend huishoudelijk werk u ook helpen gewicht te verliezen. Dit zou in de toekomst een extra motivatie moeten geven om schoon te maken en af ​​te stoffen. U kunt bijvoorbeeld ongeveer 100 calorieën verbranden in 30 minuten stofzuigen, ramen wassen, beddengoed verschonen of de vloer dweilen. Tuinieren heeft echter de grootste impact: je kunt in totaal 360 calorieën per uur verbranden door planten te wieden of opnieuw te planten.

motiverend: Afvallen door schoon te maken – Zoveel calorieën die je verbrandt met huishoudelijke taken >>