Vertrouw op deze 5 voedingsmiddelen

Eindelijk, terug naar onze favoriete jeans of het wegwerken van de bandjes van de liefde – velen van ons hebben een verlangen om af te vallen. De misvatting dat gewichtsvermindering alleen mogelijk is door uithongering of strikte diëten bestaat nog steeds. Succes is echter slechts tijdelijk. En al snel treedt het gevreesde jojo-effect in en komen de kilo’s snel terug. Eén ding helpt je vooral om op een gezonde en duurzame manier af te vallen: een gezonde levensstijl die regelmatige lichaamsbeweging en gezonde voeding combineert. Vervolgens zullen we ons concentreren op voeding en u kennis laten maken met voedingsmiddelen die u zonder schuldgevoel kunt eten en die u zullen helpen gewicht te verliezen.

Verlies gewicht? Neem deze 5 voedingsmiddelen

Water

Om ons lichaam goed te laten functioneren, heeft het vooral één ding nodig: water! Het levenselixer maakt deel uit van onze cellen en weefsels, het is essentieel om verontreinigende stoffen te elimineren en metabolische processen op gang te houden. En als het gaat om afvallen, moet water niet worden onderschat. U moet tijdens het eten veel water drinken om een ​​vol gevoel te bevorderen en het ingenomen voedsel beter door het spijsverteringskanaal te transporteren. Het is ook de moeite waard om een ​​glas water te drinken als je honger hebt in plaats van een chocoladereep te eten. De reden: we verwarren dorst vaak met honger.

groente

Groenten zijn essentieel voor een gezond voedingspatroon. Het bevat weinig calorieën, van nature weinig suiker en bevat alle belangrijke voedingsstoffen. Als het op groenten aankomt, kun je er moedig en zonder spijt toegang toe krijgen. Groene bladgroenten, komkommers, tomaten, asperges, paprika’s, courgettes en broccoli bevatten weinig calorieën.

Tip: Om zoveel mogelijk vitamines en mineralen te behouden, moet je groenten altijd zorgvuldig bereiden en bijvoorbeeld stomen.

peulvruchten

Of het nu linzen, erwten of bonen zijn – caloriearme peulvruchten zijn een waar superfood en zouden regelmatig op je bord moeten belanden. Omdat? Peulvruchten zijn niet alleen heerlijk veelzijdig om te bereiden, ze leveren ook nog eens een flinke portie voedingsvezels. Deze ondersteunen niet alleen een vlotte spijsvertering, maar houden ons ook lang vol.

Vis

Als je wilt afvallen, moet je vis eten. Vooral vette vis is een gezond vulmiddel dat veel eiwitten en gezonde vetzuren bevat. Deze omega-3-vetzuren stimuleren de stofwisseling en verbranden meer calorieën. Let bij het kopen op het MSC-keurmerk. Hierin staat dat de vis afkomstig is uit duurzame visserij.

noten

Noten zijn de perfecte snack om hunkeren naar te stillen. De kleine energiepakketjes voorzien ons van waardevolle voedingsstoffen zoals vitamine E, B-vitamines en vooral omega-3-vetzuren, die ons vullen en ook een positief effect hebben op ons cholesterolgehalte. Het enige nadeel: walnoten bevatten vrij veel calorieën. Om deze reden moet u de aanbevelingen van de Duitse voedingsvereniging opvolgen en niet meer dan een handvol walnoten per dag eten.

Blijf lezen: Hoeveel noten mag ik eten als ik wil afvallen? >>