Verplichte testen voor terugkerende reizigers: dit moet u weten!

In 1 augustus de nieuwe bepaling treedt in werking Alle reizigers van 12 jaar en ouder hebben een negatieve coronatest, bewijs van herstel of bewijs van volledige vaccinatie Nodig hebben. In het vakantieland tussen a Hoogrisicogebied (= regio’s met bijzonder hoog aantal gevallen, zevendaagse incidentie boven 100) en virusvariantgebied verschillend. De keuringsplicht geldt niet alleen voor vliegreizen, maar ook voor reizen per trein, bus of auto.

Verplichte test voor terugkerende reizigers: iedereen die is ingeënt, moet dit weten!

Iedereen die volledig is gevaccineerd, heeft effectieve vaccinbescherming, maar moet afkomstig zijn uit een virusvariant gebied van zorg een negatief testresultaat geven. Bewijs van vaccinatie of genezing is niet langer voldoende.

Dit is hoe invoerbedieningen werken

Het bewijs van een negatief resultaat moet worden gemaakt in het land van vakantie en worden getoond voordat de vlucht vertrekt. Controles op privévervoer moeten ter plaatse worden gecontroleerd. Er mogen geen grenscontroles zijn. Voordat u op reis gaat, dient u een digitaal inschrijfformulier in te vullen.

quarantaine regels

  • Wie als niet-gevaccineerde of niet-herstelde persoon van een hoog risico gebied Retourzendingen moeten tien dagen in quarantaine, die pas op de vijfde dag kunnen worden afgesloten met een negatieve coronatest. Voor kinderen onder de twaalf jaar moet de quarantaine eindigen na de vijfde dag na binnenkomst.
  • Bij terugkeer uit gebieden met virusvarianten wordt nog 14 dagen thuisquarantaine voorzien.

Uitzondering voor passagiers en korte reizen

Voor passagiers en korte reizen gelden speciale regels. De keuringsplicht geldt alleen als u uit een gevarenzone komt.

Terugkerende reizigers stimuleren het infectieproces

Tot nu toe is testen verplicht voor vliegtuigpassagiers en reizigers uit risicogebieden die niet volledig zijn ingeënt tegen het coronavirus of die hersteld zijn van de ziekte Covid-19. Volgens het Robert Koch Instituut (RKI) is degene die terugkeert van een reis bepalend voor de ontwikkeling van het infectieproces.

vergeleken met de dagelijkse onderwerpen De Beierse premier Marcus Söder zei: “De federale regering heeft ons nu verzekerd dat ze er alles aan zal doen tot 1 augustus om een ​​uniforme testvereiste in te voeren, niet alleen voor luchtreizigers.” voor de herfst. “We kunnen niet zomaar struikelen in de herfst. Het zal niet genoeg zijn om te wachten tot de Corona Cup voorbij is voor de federale verkiezingen en dat we niets hoeven te beslissen”, aldus Söder. Er is echter kritiek op de nieuwe testverplichting. Justitie, Christine Lambrecht , die deze overwegingen als onevenredig bestempelde.

Video: verplichte tests voor reizigers die vanaf zondag terugkeren