Trainingspauze – u moet deze dingen overwegen als u terugkomt

Eindelijk terug in de sportschool na weken van gedwongen pauze! Je hebt vast al heel lang naar dit moment uitgekeken. Maar na zo’n lange pauze liggen er ook enkele gevaren op de loer: de eerste paar eenheden zijn bijzonder zwaar, het lichaam neemt ontslag en de frustratie verspreidt zich. Om ervoor te zorgen dat u dit niet overkomt, hebben we enkele tips voor u die uw terugkeer naar de sport gemakkelijker zullen maken.

Houd hier rekening mee na een pauze van de training

1. Begin bij 100 procent

Zelfs als je voor de verplichte pauze bijzonder fit was, is dit het moment om het rustig aan te doen. Als je terugkomt, moet de training iets langzamer zijn, zodat het lichaam er weer rustig aan kan wennen. Een combinatie van ontspannen kracht- en weerstandstraining gecombineerd met flexibiliteitstraining is ideaal. Na een paar dagen kun je langzaam beter worden en na een paar weken ben je weer helemaal terug in je sportroutine. Zo voorkom je blessures en wordt je lichaam niet overbelast.

2. Beperk ambitie

Op dit moment wordt u waarschijnlijk gedreven door onstuitbare ambitie. In principe is dit een positieve eigenschap – maar in de sport leidt het vaak tot overbelasting en dus hernieuwde pauzes. Stel dus eerst nieuwe doelen en prioriteiten. Zelfs als je in het verleden bijna nooit vakantie hebt genomen, is dat nu precies wat goed voor je is.

Ook interessant: dit gebeurt er in het lichaam als je niets eet na het sporten >>

3. Vermijd onnodige frustraties

Heel belangrijk: raak alsjeblieft niet gefrustreerd als de eerste paar trainingen niet gaan zoals gepland en het wat langer duurt om weer in vorm te komen. Het is het beste om iets positiefs uit de situatie te halen en te observeren hoe je lichaam de langere regeneratietijd dankbaar accepteert. Succes komt met geduld!

4. Drastische verandering in dieet

Als het op uw dieet aankomt, overdrijf het dan niet opnieuw – of je nu wilt aankomen of vet wilt verliezen. Geef je lichaam ook hier de tijd die het nodig heeft!

5. Train alleen de conditie

Een fout die veel mensen graag maken – focus in gelijke mate op het trainen van je conditie en kracht. Kracht degradeert veel sneller dan uithoudingsvermogen. Daarom is krachttraining essentieel, zeker als je weer aan het werk gaat. Zo voorkom je blessures.

Ook interessant: Overtraining – symptomen herkennen, behandelen en voorkomen >>