Trainen met en zonder apparatuur

Als je geen geld wilt investeren in gewichten en fitnessapparatuur, kun je ook alledaagse voorwerpen gebruiken:

 • waterflessen
  Of het nu gaat om een ​​enkele waterfles, een sixpack of een flessendoos: flessen zorgen voor gewicht en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. individuele flessen kan hoe? Halters om je schouders op te halen of bankdrukken kan worden gebruikt. EEN Kassa kan bijvoorbeeld hurkzit of deadlift een vervanger zijn voor de bar.
 • Schooltas
  Een grote rugzak kan worden geladen met zware materialen, bijv. B. Flessen of stenen zijn vol. Trek gewoon de rugzak aan en gebruik hem voor squats of lunges.
 • Zwaar gewicht
  Honden- en kattenbezitters weten hoe moeilijk het is Voedsel voor huisdieren of kattenbak Kan het zijn. Omdat je deze in huis hebt, kun je er ook heerlijk mee trainen. Hetzelfde geldt voor aardappel zakken of potgrond.

Welke fitnessapparatuur past het beste bij jou thuis?

 • Yoga- of gymmat

Yoga- of gymmatten zijn geschikt om thuis een veilige ruimte te creëren om te trainen. In het beste geval zijn ze antislip, bijvoorbeeld op zachte en harde vloeren. B. De Bodhi yogamat van natuurlijk rubber. Je kunt verschillende oefeningen doen op bijvoorbeeld een yoga- of gymmat. B.

Je kunt de mat ook gebruiken voor mobiliteit, rekoefeningen, pilates en yoga. Als yoga nog nieuw voor je is, kun je B. starten met yogaeasy om je yoga te vinden met passende uitleg en video’s. Zelfs gevorderde studenten worden hier ingehaald.
 • weerstandsbanden en therabanden
Weerstandsbanden en Thera kunnen worden gebruikt om spiergroei en spieronderhoud te stimuleren. Door hen z. B. moeilijkere en inspannende squats of schouderoefeningen. Tapes van verschillende sterktes zijn bijvoorbeeld meer geschikt. B. de Victorem voor ongeveer 25 euro. Met Therabands z. B. train de schouder en armen. Verschillende sterktes van Theraband zorgen voor verschillende moeilijkheidsgraden.
Springtouwen zijn perfect voor een warming-up of het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Een goed springtouw hoeft niet duur te zijn. Er zijn er al enkele voor net geen 30 euro, waarmee je ook nog flink wat snelheid kunt winnen.

Goedkope dumbbells en kettlebells

Je hebt geen volledige fitnessapparatuur nodig om het hele lichaam te trainen. meestal genoeg Halters, kettlebells en medicijnballen thuis te trainen. Bedenk welke gewichten je kunt tillen, zodat het niet te makkelijk is, maar ook niet te zwaar. Bovendien is het vrij goedkoop in aanschaf. Een kettlebell van 8 kg kost slechts rond de 16 euro en een set van twee dumbbells is verkrijgbaar vanaf 10 euro. Een zware medicijnbal is ook verkrijgbaar vanaf 20 euro.

Trainen zonder apparatuur: in vorm komen met je eigen lichaamsgewicht

als jij volledig apparaatloos en gewoon met je eigen lichaamsgewicht wilt trainen, zijn bijvoorbeeld geschikt onze kernoefeningen. Onderstaande workout van Imke Salander is ook geschikt voor gevorderden.

Imke Salander Training voor Gevorderde Gebruikers

Onderstaande workout van wereldkampioen Hyrox en fitness influencer Imke Salander is geschikt voor gevorderden. Ze doet elk van de vier oefeningen achter elkaar 25 keer per ronde. Daarna elke oefening 24 keer. Dus 23 keer, 22 keer, en elke oefening 21 keer afmaken. Proberen!

1. Burpee

2. Star sit-ups met teenaanraking

3. Duw naar beneden gerichte hond met teenaanraking

4. Vlindercrunches