Train de zadeltassen: 4 oefeningen tegen vetophopingen

Jodhpurs kunnen veel frustratie en schaamte veroorzaken. De verhoogde ophoping van onderhuids vetweefsel in de probleemgebieden van de dijen en billen treft vooral vrouwenlichamen, omdat ze genetisch peervormig zijn – in tegenstelling tot de appelvorm bij mannen, die de buik benadrukt. Kortom, u hoeft zich geen zorgen te maken over vermeende fysieke “gebreken”. Vanuit gezondheidsoogpunt kunnen grotere vetophopingen echter gevaarlijk zijn. Daarom laten we u zien hoe u zich kunt ontdoen van ongewenste zadeltassen.

Hoe zich te ontdoen van zadeltassen

Op dit punt moet worden benadrukt dat selectief vetverlies in het betreffende probleemgebied nauwelijks mogelijk is, omdat genetisch bepaald is in welke gebieden men bij voorkeur vet ophoopt en weer afbreekt tijdens het afvallen. Uw project is echter zeker niet onmogelijk! Omdat je door je voeding allemaal van jou lichaamsvetpercentage verlagen, waardoor ook de vulling in de benen en billen krimpt. Daarnaast kun je specifieke oefeningen gebruiken om je Train je been- en bilspieren, druk erop en geef het zo een meer gedefinieerde vorm. Met de volgende oefeningen kunt u uw zadeltassen strakker maken en lichaamsvet effectief verminderen.

De 4 beste oefeningen tegen zadeltassen

Met de volgende oefeningen kun je vet verliezen, spieren opbouwen en zo ook de zadeltassen verkleinen en optisch verbergen.

1. Laterale beenheffing

De laterale beenheffing in liggende positie is de klassieker bij uitstek zijkant dijspieren om te trainen en mag daarom geen enkele training tegen rijbroek missen.

Dat is hoe je het doet:

 • Ga op uw zij op een mat liggen en ondersteun uzelf indien nodig met uw elleboog op de grond.
 • U kunt uw onderbeen licht buigen om uw evenwicht te bewaren.
 • Strek nu je bovenbeen zo ver mogelijk en laat het onder spanning zakken langzaam opnieuw zonder het helemaal uit te doen.

20 herhalingen per kant, 3 sets

2. Vuile hond

Deze oefening doet zijn naam eer aan omdat we een plassende hond nadoen. Wat in eerste instantie een beetje vies lijkt, blijkt een uiterst effectieve oefening voor je te zijn gluteus maximus en de zijkant dijen.

Dat is hoe je het doet:

 • De startpositie is vier.
 • Open nu je heupen en til een been opzij (90° bij de knie en heup), zonder je bovenlichaam te draaien (wervelkolom blijft recht). Neem indien mogelijk geen impulsen mee.
 • Als de oefening te gemakkelijk is, stop dan bovenaan en duw omhoog. U kunt ook een weerstandsband om uw benen strekken.

15 herhalingen per kant, 3 sets

Belangrijk: Val niet op holle ruggen. Voer de beweging langzaam uit en span actief uw billen aan, waarbij u in uw billen knijpt.

3. Hofknicks pulsen

Dit in het Engels als Pulsen van Eerbied aangewezen variant van de lunges is perfect voor alle dij- en bilspieren tegelijk trainen. Je kunt de intensiteit ook verhogen door dumbbells of waterflessen in je handen te houden.

Dat is hoe je het doet:

 • Sta met je voeten op heupbreedte uit elkaar, buig je knieën licht en span je hele lichaam aan.
 • Breng een been achter je en plaats je voet achter je staande been in een hoek van ongeveer 45°.
 • de hoek bij Knie moet op beide benen staan ongeveer 90 graden zijn. Het bovenlichaam is recht en de buik is strak.
 • Duw jezelf omhoog met je achterste voet en keer terug naar de startpositie.
 • Schakel eerst de ene kant helemaal uit en schakel dan over naar de andere.
 • Voor nog meer branderigheid in de dijen en billen: in de laagste positie drie keer kort op en neer schommelen, pas daarna terug naar de uitgangspositie.

10 tot 15 herhalingen per kant.

Belangrijk: De voorste voet moet altijd op de volledige voetzool landen om schuifkrachten op de knie te voorkomen!

4. Jumping jacks

Om eindelijk je hele lichaam te trainen, je beenspieren te versterken met sprongen en de vetverbranding te verhogen, doen we de klassieke sprong.

Dat is hoe je het doet:

 • Je begint door te staan ​​met je armen en benen gesloten en bouwt spanning op door je hele lichaam.
 • Spreid nu tegelijkertijd uw armen en benen in een springende beweging.

Spring 40 seconden op gemiddelde snelheid, versnel dan 20 seconden, 3 herhalingen

Tip: Doe deze vier oefeningen drie dagen per week en vul uw training aan met intensieve weerstandstraining zoals hardlopen, fietsen of zwemmen om het lichaamsvet verder te verminderen.