Tips tegen een gezwollen gezicht in de ochtend

10 oorzaken van een gezwollen gezicht

Je gaat vroeg naar bed om voldoende te slapen, drinkt ‘s avonds geen alcohol en ziet er ‘s ochtends nog steeds opgezwollen en verfrommeld uit. Je voelt je opgeblazen, slaperig en ongemakkelijk. Het is vaak moeilijk om uw ogen goed te openen. Er zijn vaak discrete oorzaken die vochtretentie en zwelling in het gezicht veroorzaken.

1. Te veel zout in voedsel

Als je je avondeten te veel gezouten hebt, kan dit een reden zijn voor het gezwollen gezicht. Zout bindt water in het lichaam, waardoor het zich ophoopt tussen cellen en zogenaamd oedeem veroorzaakt, dat wil zeggen vochtretentie in het weefsel. leuk acht gram zout bindt een liter water op lichaam. Ons Tip: In plaats van zout toe te voegen tijdens het koken, neem je de zoutvaatje mee naar de eettafel en voeg je meer kruiden toe. Lees hier meer tips om te kruiden zonder zout.

2. Te veel gedronken

In feite kan waterretentie het gevolg zijn van te veel water drinken. Veel drinken is gezond, maar moet wel gespreid worden over de dag. Als je ‘s nachts grote hoeveelheden drinkt, kan de vloeistof door de slaaphouding slechter worden vervoerd. Het hoopt zich op in verschillende delen van het lichaam, inclusief het gezicht. Dit is vooral merkbaar bij buikslapers, omdat vochtophoping moeilijker is dan bij rug- of zijslapers.

Onze tip: Drink bijvoorbeeld voldoende thee gedurende de dag. B. Biotiva brandnetelthee of water om de waterbalans te behouden. Als u op uw buik slaapt, probeer dan te gaan liggen zodat uw hoofd niet in een rechte lijn met uw lichaam staat, zodat vocht ook uit de weefsels in uw gezicht kan weglopen. Een kussen om op je buik te slapen kan een recht hoofd tijdens het slapen voorkomen.

3. Gevoeligheid voor smaakversterkers

Dermatologen zijn het erover eens dat mensen die gevoelig zijn voor smaakversterkers zoals glutamaat of gistextract vaak last hebben van gezwollen gezichten. Onze tip: Kies voor verse, onbewerkte voedingsmiddelen boven kant-en-klaarmaaltijden.

4. Hormonale schommelingen

Voor veel vrouwen leidt de tijd voor en tijdens hun menstruatie tot vochtretentie in het gezicht, borsten, voeten en kuiten. Dit komt omdat het niveau van progesteron in het bloed daalt wanneer de eicel niet wordt bevrucht. Deze daling activeert ook de periode ongeveer 14 dagen na de eisprong. Als bijwerking zorgen lage progesteronspiegels en verhoogde oestrogeenspiegels voor waterretentie, een opgeblazen gevoel en een opgeblazen gevoel. Onze tip: Drink de hele dag door veel vocht en verminder zout in uw dieet. Asperges, ananas, brandnetel en matethee hebben een drainerende werking en stimuleren de nieractiviteit. Oefening en sport helpen ook.

Ook spannend: je moet deze PMS-voedingsmiddelen vermijden >>

5. Te weinig beweging

Heb je de hele dag gezeten? Dit kan ook een oorzaak zijn van het vasthouden van water, omdat gebrek aan lichaamsbeweging ervoor zorgt dat vocht zich ophoopt in het lichaam en moeilijker te verwijderen is. Ons Tip: Ga wandelen of sporten met een workout. Zweten is een goede oplossing om onder andere vochtophoping kwijt te raken. Als je overdag veel aan je bureau zit, zorg er dan voor dat je elk uur opstaat.

6. Allergie Zwelling

Huidschilfers van huisdieren, pollen, stof, huisstofmijt, histamine- of lactose-intolerantie – er zijn veel triggers voor een allergie. We nemen deze stoffen bijzonder goed op via de huid, mond en neus, waardoor allergische reacties, roodheid en zwelling kunnen optreden, vooral in het gezicht. Jeukende ogen en een loopneus zonder je misselijk te voelen zijn een duidelijk teken van een allergie.

Onze tip: Verduidelijk met de arts of en welke allergie het is. Allergiepillen, neussprays, b.v. van Livocab en oogdruppels, b.v. B. van Vividrin, symptomen verlichten. Probeer tot die tijd een koude handdoek of koud kompres. Verander ook regelmatig van beddengoed en was je haar voordat je naar bed gaat om allergenen in bed te minimaliseren.

7. Een heel zacht kussen

Wanneer uw lichaam zich in een horizontale slaappositie bevindt, heeft het lymfestelsel van het lichaam het moeilijker om vocht te verwijderen. Gevolg: Het hoopt zich op in het gezicht. Onze tip: Ga liggen met uw hoofd iets verhoogd voor een betere vochtcirculatie. Ergonomische kussens zijn hier bijvoorbeeld aan te raden. B. van Power of Nature, dat onder andere ook nekpijn en stijfheid vermindert.

8. Ik heb te veel koolhydraten gegeten

Het eten van te veel koolhydraten kan ook leiden tot het vasthouden van water en een gezwollen gezicht. De lever slaat tot 150 gram koolhydraten op, terwijl spiercellen ze opslaan in de vorm van glycogeen. Dit kan oplopen tot 600 gram. Eén gram glycogeen bindt echter ongeveer 2,7 tot 3 gram water in het lichaam, wat kan leiden tot waterretentie. Vooral als je ‘s avonds veel koolhydraten en zout eet en veel drinkt, is een gezwollen gezicht in de ochtend zeer waarschijnlijk.

9. Kaliumarm dieet

Het mineraal kalium is onder andere verantwoordelijk voor het reguleren van de waterhuishouding in het lichaam. Het eten van te veel natrium en te weinig kalium kan leiden tot vochtretentie en een gezwollen gezicht. Dus zorg ervoor dat je het elke dag doet Consumeer 2.000 tot 2.500 mg kalium. Voedingsmiddelen zoals:

 • gedroogd fruit, bijv. B. de KoRo
 • bananen
 • frambozen
 • Kiwi
 • koolsoorten
 • paprika
 • tomaten
 • pompoen

10. Lactose-intolerantie

Zwelling in het gezicht kan ook duiden op lactose-intolerantie of gewoon op overmatige consumptie van zuivelproducten. Het enzym dat verantwoordelijk is voor het verwerken van lactose wordt minder geproduceerd met de leeftijd. Het resultaat zijn kinimperfecties, donkere kringen en gezwollen oogleden. Onze tip: Probeer zuivel een tijdje te vermijden of in ieder geval je consumptie te verminderen. Als uw huid na een paar weken is verbeterd en minder gezwollen lijkt, moet u kaas en co op de lange termijn met mate consumeren.

12 SOS-tips tegen een gezwollen gezicht

 • Drinkwater: Drink na het opstaan ​​voldoende vocht om het vasthouden van water uit het lichaam en de weefsels te elimineren. Het beste is om een ​​glas water te drinken, wat ook helpt om de stofwisseling en de spijsvertering te stimuleren.
 • koud: Leg twee theelepels 10 minuten in de vriezer en plaats de lepels dan onder je ogen.
 • theezak: Als je ‘s ochtends regelmatig last hebt van waterretentie, kun je ‘s avonds twee theezakjes (groene of zwarte thee) koken en een nacht in de koelkast bewaren. Plaats een paar minuten koude theezakjes over uw ogen, dit zal de wallen in het gezicht comfortabel verlichten. Als je ‘s ochtends snel moet zijn, helpt deze beproefde truc: was je gezicht met ijswater.
 • plakjes komkommer: Komkommerschijfjes zorgen voor een extra portie frisheid en vocht. Breng dit 10-15 minuten aan op het gebied rond de ogen om wallen en donkere kringen te verlichten.
 • cafeïne: Een cafeïne gezichtsmasker heeft een huidverstrakkend effect en bevordert de bloedsomloop. Een lichtgewicht gel met hyaluronzuur, b.v. B. de Satin Naturel, heeft een verfrissend en gewatteerd effect.
 • massage: Een massage, bijv. B. Met Foreo Massageborstel bevordert het de bloedcirculatie, waardoor lymfatische congestie wordt losgemaakt en vochtophopingen verdwijnen.
 • jade roller: Zelfs een jadebroodje dat in de koelkast wordt bewaard, kan wonderen doen! Een gezichtsmassage met de roller stimuleert de bloedsomloop en heeft een verkoelend effect.
 • Gezichtsyoga: Deze anti-verouderingstip belooft ook een blijvend stevigere huid met een betere doorbloeding en minder wallen.
 • vloeibaar papier: Onaangename bultjes kunnen gemakkelijk worden verdoezeld met een concealer. Gebruik niet te veel product voor een zo natuurlijk mogelijke afwerking. Voor een extra vleugje frisheid kun je het van tevoren in de koelkast zetten.
 • Broodje kwark: Niet alleen tegen zonnebrand – Quark is ook een populair huismiddeltje voor een gezwollen gezicht. Breng de kwark royaal aan op een schone doek, vouw hem om en leg hem op je gezicht. Quark wrap heeft niet alleen een verkoelend en ontlastend effect, maar is ook ontstekingsremmend en pijnstillend.
 • Beweging: Buiten sporten helpt de lymfestroom te stimuleren. Stap dus een halte eerder uit op weg naar uw werk, of ga fietsen.
 • Antihistaminica: Als de zwelling wordt veroorzaakt door een allergie (stof, huidschilfers van huisdieren of pollen), kunt u antihistaminica nemen om de allergische reactie te verlichten.

Geweldige hulp voor een stralende en mooie teint