Reis duurzaam: 4 gecertificeerde biologische hotels

Wat is een biologisch hotel?

Staan in een biologisch hotel duurzaamheid en milieu vriendelijkheid op de voorgrond. Alle producten en diensten die een biologisch hotel aanbiedt, zijn gebaseerd op deze richtlijnen. Om officiële certificeringen te ontvangen, zoals de ABCERT ecologische certificering, moeten biologische hotels aan strenge criteria voldoen. Het hotel zelf moet bijvoorbeeld uniek zijn Ecologisch correct Bouwmaterialen Klaar zijn. Elektriciteit in een duurzaam hotel moet worden gebruikt hernieuwbare energie geproduceerd en kan afkomstig zijn van wind- of zonne-energiebronnen. In een biologisch hotel moet je? natuurlijke meubels vind. Ook de cosmetica in het hotel moet van natuurlijke oorsprong zijn – vrij van synthetische conserveermiddelen, minerale oliën of microplastics. Even belangrijk is de keuken of gastronomie: “Seizoensgebonden en regionaal” zou topprioriteit moeten hebben in de keuken van een biologisch hotel.

De eco hotel concepten over duurzaam toerisme komen eraan: Vooral de laatste jaren is de vraag naar zogenaamd “groen toerisme” toegenomen. Hieronder staan ​​drie gecertificeerde biologische hotels in Duitsland.

Duurzaam reizen in Duitsland: deze 3 biologische hotels zijn gecertificeerd

1. LindenGut – Het biologische pension

de bio-Pousada LindenGut in Rhoen. Het duurzame hotel is lid van Bioland Partner, onder meer Demeter Partner is in het bezit van het ABCERT eco-certificaat volgens DE-ÖKO-006 – en is het eerste klimaatneutrale hotel in Hessen. De hoteluitbater schrijft op zijn website:

Biologisch is voor ons niet zomaar een certificaat, maar de levende verbinding met de oorsprong van alles en dat is 100%.

Het biologische hotel belooft een plaats van ontspanning, rust en “culinaire hoogstandjes” te worden. Naast sauna’s, yoga en massages biedt de biologische herberg ook Feng Shui – strikt volgens de biologie van het gebouw en de ecologische criteria van de Chinese theorie van harmonie.

kostenfactor? In het hoogseizoen betalen gasten zo’n 100 tot 150 euro per nacht. Honden en kinderen zijn ook welkom in het duurzame hotel nabij Fulda.

2. Bio Hotel Gut Nisdorf

Bio-Hotel Gut Nisdorf ligt direct aan de Baltische Zee, dicht bij het stadsdeel Stralsund. Gut Nisdorf is een waar paradijs, vooral voor gezinnen met kinderen. Het biologische hotel aan de Oostzee is ook een Bioland-partner en heeft een ABCERT-ecologische certificering. De keuken serveert gerechten die uitsluitend zijn bereid met regionale gerechten met biologische certificering. en: De keuken van het biologische hotel houdt rekening met voedselintoleranties van haar gasten, bijvoorbeeld in het geval van lactose- of glutenintolerantie.

Verder schrijven eigenaren Sabine Stange en Jürg Gloor op hun website:

We hebben de biologische claim niet alleen voor voedsel, maar ook voor bouwmaterialen, meubels, beddengoed en uiteindelijk alles wat duurzaam kan worden ingekocht.

kostenfactor? In het hoogseizoen is een kamer in het Bio-Hotel Gut Nisdorf beschikbaar vanaf 99 euro per nacht.

3. LIFESTYLE Resort Zum Kurfürsten

LIFESTYLE Resort Zum Kurfürsten aan de Moezel biedt puur welzijn. Het 4-sterrenhotel in Rijnland-Palts maakt onder meer indruk met een MaXX Spa World van 2.500 m² – inclusief panoramisch zwembad op het dak en een ontspanningsruimte in de galerij. Het gecertificeerde biologische hotel heeft de Viabono® award – een certificaat voor groen en ecologisch reizen. Het lidmaatschap van Green Pearls® – een vereniging van duurzaam beheerde hotels – onderstreept ook de levende en groene filosofie. Het biologische hotel belooft:

Het idee van duurzaam toerisme is verankerd in onze bedrijfsfilosofie. We hebben een verantwoordelijkheid naar onze medemens, het milieu en toekomstige generaties en we hebben ons ten doel gesteld economische, ecologische en sociale kwaliteit op elkaar af te stemmen.

kostenfactor? Een volwassene betaalt in het hoogseizoen gemiddeld 99 euro per nacht.

4. BE BIO Hotel is actief

Welzijn ontmoet Noordzeeklimaat: Hoog aan de Duitse Noordzeekust ligt het BeBio Hotel be active. Het hostel in de haven van Tönning is sinds 2010 gecertificeerd lid van BIO HOTELS. Ook bij dit hotel wordt de biologische controle uitgevoerd door ABCERT. Daarnaast biedt BEBIO – Hotel be active een oplaadstation voor e-cars, evenals vegetarische en veganistische gerechten.

De hoteluitbater schrijft:

We respecteren wat de natuur ons geeft, we zijn biologisch gecertificeerd, we gebruiken groene stroom, we hanteren een uitgebreid hulpbronnenbeheer en we letten op onze CO2-voetafdruk.

kostenfactor: Het biologische hotel aan de Noordzee zit in de middenklasse. Zo zijn 7 nachten in een tweepersoonskamer al te boeken vanaf 633 euro per persoon.

In de video: Duurzaam reizen – tips van professional Olga Witt | Marco Polo-tv