Oorzaken en effectieve huismiddeltjes voor vermoeidheid

oorzaken van vermoeidheid

Er zijn veel factoren voor vermoeidheid, vooral: heel weinig slaap. Voel je je moe en uitgeput? Een zeer korte of onrustige nacht of slaapstoornissen kunnen hiervan de oorzaak zijn. De getroffenen spreken in dit geval ook van slapeloosheid. Vermoeidheid hoeft niet altijd meteen ‘s ochtends na het opstaan ​​te verschijnen, maar kan ook de hele dag door optreden. Als je je moe voelt, vertelt je lichaam je dat verlangen naar ontspanning. Als je niet aan deze behoefte kunt voldoen, neemt je concentratievermogen af ​​en voelen je oogleden letterlijk zwaar aan.

Als u zich lichamelijk niet goed voelt, als u uw concentratie en prestaties verliest, begint vermoeidheid op uw dagelijkse basis te wegen. In ieder geval kan vermoeidheid snel en gemakkelijk worden geëlimineerd met voldoende slaap en activiteit.

Gezonde en ongezonde maaltijden verhogen depressie, net als weersomstandigheden. Maar het gebrek aan eten, drinken, bewegen en zuurstof verhoogt ook de vermoeidheidsfase. Als u aan een allergie lijdt en bepaalde medicijnen moet gebruiken, zoals antihistaminica of antidepressiva voor depressie, is het niet ongebruikelijk dat vermoeidheid optreedt als bijwerking van het gebruik ervan. Psychische en mentale stress kunnen ook toestanden van uitputting veroorzaken, zoals vermoeidheid. Als er naast vermoeidheid ook chronische symptomen, zoals zweten of koorts optreden, kan een verkoudheid de oorzaak zijn.

Maar vermoeidheid kan ook in verband worden gebracht met slaapstoornissen. Ga in ieder geval naar de dokter en zie jezelf zodra vermoeidheid een te grote last wordt in je dagelijks leven. Zelfs als symptomen zoals duizeligheid, misselijkheid, kortademigheid, nachtelijk zweten en pijn optreden, moet u een diagnose van uw arts vragen.