Oefeningen voor een effectieve workout

  Tabata-training: hoe het werkt!

  Voor een Tabata-workout moet je eerst bijvoorbeeld ongeveer vijf minuten opwarmen. B. met touwtjespringen, jumping jacks of enkele herhalingen van de oefening waarbij je met volle kracht op de tabata wilt trainen.

  Na het opwarmen kun je beginnen: Stel je bijvoorbeeld voor. B. de stopwatch op je smartphone of een geschikte Tabata app zodat je de tijd niet uit het oog verliest. Na de eerste 20 seconden is er een pauze van 10 seconden. Daarna gaat het opladen 20 seconden door. Na 4 minuten is de tabata afgelopen. Nu moet je een korte pauze nemen. Je kunt dan nog een tabata starten of verder afkoelen zodat je hart en bloedsomloop weer tot rust komen.

  Oefeningen geschikt voor een tabata:

  voor de buik Voor benen en billen Voor het bovenlichaam

  planken

  hurkzit flexie

  buikspieren

  uitvalt triceps dips
  Russisch tintje stretch hakken buikspieren
  een been optillen squat sprongen arm cirkels
  oeps Beenliften tijdens het liggen fiets push-ups
  bergbeklimmers hiel lifter zijaanzichten

  Ook geschikt voor Tabata Burpees, hardloopsessies en sprints, handstanden, jumping jacks en knie-naar-buik pulls. In principe zijn bijna alle oefeningen geschikt voor een tabata. Het enige dat belangrijk is, is dat je jezelf echt tot het uiterste drijft van je prestaties. Tabata-training is bijna een sport op zich geworden of ondersteunt atleten die hun prestaties willen verbeteren. Hieronder ziet u een voorbeeld van een Tabata-workout. Doe met ons mee!

  Tabata voor beginners: hoe te beginnen

  Sweaty Tabata-oefeningen zijn gebaseerd op hoge intensiteit. Als beginner moet je eerst wat rustiger aan doen en beperkter trainen. Om je lichaam te voelen en je sportieve grenzen te markeren, moet je eerst lichte oefeningen zoals squats of sit-ups durven doen. Doe minder herhalingen en let vooral in het begin op de juiste uitvoering van de individuele oefeningen. U kunt uw werklast geleidelijk verhogen en aanpassen aan uw fitnessniveau.

  Video: 4 minuten Tabata voor stevige benen en stevige billen