Neem zwarte komijnolie: toepassing, tips, effecten, recepten

Een korte introductie tot zwarte komijnolie

Als je de smaak van komijn niet lekker vindt, kun je rustig ademhalen, want zwarte komijn is niet verwant aan komijn of komijn. In Noord-Afrika, het Midden-Oosten en West-Azië, waar de plant inheems is, wordt het zwarte zaad regelmatig geconsumeerd en is het een ingrediënt in veel traditionele gerechten. De zaden van de plant zijn nuttig als smaakmaker en geven gerechten een sterk etherische nootachtige smaak met tijm en hartige tonen. In de regio van herkomst zijn zwarte komijnzaden al meer dan 3000 jaar een integraal onderdeel van het leven en spelen ze een speciale rol in de geneeskunde. Zaadolie wordt in de natuurgeneeskunde gebruikt vanwege zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen toegediend en moet gezonde spijsvertering gunst, versterking van het immuunsysteem en bijzonder effectief voor a gezonde huid en glanzend haar zijn. Zwartzaadolie bevat belangrijke voedingsstoffen zoals:

 • aminozuren
 • Vitamine A
 • biotine
 • onverzadigde vetzuren
 • vitamine C
 • ijzer
 • calcium

tips en aanbevelingen

Als u zwarte zaadolie in uw dieet opneemt, kunt u profiteren van veel gezondheidsbevorderende effecten. De ontstekingsremmende en bloeddrukverlagende olie is nu ook in Duitsland verkrijgbaar en te vinden in supermarkten, natuurvoedingswinkels, apotheken en natuurvoedingswinkels. Let bij het kopen vooral op de kleur van de olie. Hoe lichter de zwartzaadolie, hoe meer gezonde vetzuren het bevat.

Kräuterland Black Cumin Filtered Organic Oil is gegarandeerd vers, veganistisch en koudgeperst van Egyptische zwarte komijn.

De biologische zwarte komijnolie van Naturzade is ook versgemalen en koudgeperst, maar gebotteld zonder filter. De troebele en zwevende stof die het bevat, geeft de olie een intense smaak.

Je kunt zwartzaadolie ook gemakkelijk als voedingssupplement in capsulevorm nemen. Natural Elements Black Cumin Oil Capsules bevatten 500 milligram olie per capsule en kunnen tot tweemaal daags worden ingenomen.

Zwarte komijnolie moet altijd op een donkere, koele plaats worden bewaard, beschermd tegen licht om de ingrediënten en smaak te behouden. In vergelijking met andere oliën kun je zwartzaadolie in de koelkast bewaren omdat het niet stolt. Zorg ervoor dat je oliefles altijd goed gesloten is. Wanneer het oxideert en in contact komt met lucht, wordt het donker en smaakt het ranzig.

Gebruik zwarte komijnolie: zo werkt het

zwarte komijnolie in voedsel

Je kunt zwarte zaadolie extern toepassen of laat het van binnenuit werken, door het in te nemen met ander voedsel. De olie heeft een zeer intense smaak en verspreidt zijn etherische aroma’s snel in de mond en neus. Als de olie nieuw voor u is, moet u eerst met kleine porties beginnen. Neem eenmaal per dag een theelepel olie. Als je eenmaal aan de smaak gewend bent, kun je ook dagelijks een tot twee eetlepels zwarte komijnolie nemen. Je kunt de olie natuurlijk ook aan je eten toevoegen, door yoghurt mengen of als intens aromatische noot toevoegen aan afgewerkte gerechten.

Uitwendig gebruik: huid- en haarverzorging

Je kunt ook natuurlijke etherische olie gebruiken. direct en onverdund aanbrengen op de huid of als haarverzorging in het haar doen. Aangezien allergische reacties op het natuurproduct mogelijk zijn, test je eerst op een onopvallende plek op de huid hoe je lichaam op de olie reageert. Als u geen roodheid, zwelling of jeukende allergische reacties opmerkt, kunt u de olie gebruiken om inflammatoire huidaandoeningen, acne, psoriasis of eczeem te verlichten. Doe wat olie op je handpalmen, wrijf goed en masseer langzaam in de huid.

Voor verkoudheid: maak je eigen neusspray met zwarte komijnolie

Zwartzaadolie is ook goed voor inhalaties of neussprays. Voor verkoudheid of sinusitis kun je een paar druppels olie toevoegen aan kokend gezouten water en de hete dampen inademen. Klachten als een verstopte neus kunnen worden verlicht en ontstekingen worden bestreden. Je kunt ook zeezout en zwarte komijnolie gebruiken om je eigen koude neusspray te maken. je hebt gewoon nodig

 • tafelzout of zeezout
 • Water
 • zwarte zaad olie
 • steriele spuitfles

Kook ongeveer een liter water in een pan gedurende minimaal 5 minuten om alle bacteriën en ziektekiemen te doden. Verwijder na het koken het water van het fornuis, voeg ongeveer twee theelepels zout en een tot twee theelepels zwarte komijnolie toe. Meng ingrediënten in water tot ze helder zijn. Laat het zoute water nu volledig afkoelen. De deksel moet op de pan blijven zodat er geen verontreiniging in het water ontstaat. Giet het vervolgens in de spuitfles.

Dit zijn de effecten van zwartzaadolie

1. Ontstekingsremmend effect

Zwarte komijnolie bevat de effectiviteit antioxidant Thymoquinon, dat niet alleen vrije radicalen neutraliseert, maar ook een ontstekingsremmend en antibacterieel effect Heeft. Hierdoor kan zwartzaadolie ontstekingen in het lichaam bestrijden en is aangetoond dat het mogelijk helpt bij het verlichten van pijn bij patiënten met reumatoïde artritis. Voedingsmiddelen met antioxidanten hebben over het algemeen zeer positieve effecten op de gezondheid van onze cellen. Vrije radicalen uit de omgeving zijn agressieve zuurstofverbindingen die zich binden aan de lichaamscellen en daar oxidatie veroorzaken. Dit beschadigt cellen en cellulair DNA. Antioxidanten zoals thymoquinon vangen en vangen deze zeer reactieve vrije radicalen in ons lichaam op voordat ze schade kunnen aanrichten.

Video: deze antioxidanten helpen ontstekingen te bestrijden