Moringa is echt zo gezond

ook interessant: Mierikswortel is zo gezond >>

Moringa is zo gezond: 4 positieve effecten op je lichaam

1. Het kan het cholesterolgehalte verlagen

Met de juiste voeding kunt u uw bloedlipidenniveau actief beïnvloeden. Bij bloedvet wordt onderscheid gemaakt tussen LDL-cholesterol en HDL-cholesterol. LDL-bloedvet heeft een lage dichtheid en hoopt zich overmatig op in bloedvaten en slagaders, waar het kan leiden tot atherosclerose en andere stoornissen in de bloedsomloop. HDL-cholesterol daarentegen wordt nu in de wetenschap beschreven als een goed bloedvet. Studies hebben aangetoond dat Moringa een verlagend effect kan hebben op het schadelijke LDL-cholesterol. De onderzoekers concludeerden zelfs dat Moringa als een therapeutische maatregel zou kunnen worden gebruikt om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Om meer te weten: Dit gedrag schaadt je goede cholesterol >>

2. Kan ontstekingsremmende effecten hebben

De componenten van Moringa-bladeren, zaden en vruchten lijken ontstekingsremmende effecten te hebben. In dierstudies konden onderzoekers vaststellen dat de glycosiden in Moringa-mosterdolie een ontstekingsremmende werking hebben. De stoffen kunnen helpen bij het onderdrukken van immuunreacties zoals ontstekingen en daardoor mogelijk helpen bij de behandeling van chronische ontstekingsziekten zoals reuma of artritis. Hoe en in welke doseringen Moringa-extracten een ontstekingsremmend effect hebben bij de mens moet in nader onderzoek nog worden bepaald.

3. Het kan de bloedsuikerspiegel verlagen

De actieve ingrediënten in Moringa konden in sommige dierproeven een bloedsuikerverlagend effect laten zien. De onderzoekers volgden de bloedsuikerspiegel bij diabetische ratten nadat ze Moringa-extracten hadden gekregen. De bloedsuikerspiegel van de dieren steeg minder met Moringa. Resultaten van studies bij mensen zijn tot op heden onbetrouwbaar, omdat er slechts kleine en niet-representatieve studies zijn uitgevoerd. In één onderzoek consumeerden 30 vrouwen elke dag zeven gram moringapoeder. Er werd vastgesteld dat de bloedsuikerspiegel na drie maanden gemiddeld 13,5% lager was dan aan het begin van het onderzoek.

4. Lijkt de effecten van arseenvergiftiging te verminderen

Giftige milieustoffen zoals arseen kunnen zich ophopen in planten. In het verleden kwam het herhaaldelijk voor dat sommige rijstsoorten verhoogde arseengehaltes hadden. Overmatige en onbewuste inname van arseen kan bij mensen leiden tot hoge bloeddruk, kanker of de ontwikkeling van diabetes type 2. Studies hebben aangetoond dat Moringa tot op zekere hoogte kan beschermen tegen arseenvergiftiging. In experimenten met muizen en ratten bleek dat de negatieve effecten van arseen op de bloedspiegels kunnen worden verlicht door reguliere voedingssupplementen met moringa.