Lavendelolie kan abnormale borstgroei bevorderen

Een recent onderzoek door de Campbell University School of Osteopathic Medicine heeft uitgewezen dat lavendelolie abnormale borstgroei bij meisjes kan veroorzaken. Eerdere studies hebben aangetoond dat geuren en producten die lavendel bevatten de borstgroei bij jongens bevorderen. De onderzoeksresultaten werden voor het eerst gepubliceerd in het “Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism”.

Lavendelolie: Oestrogenen bevorderen de borstgroei

Onderzoekers hebben ontdekt dat bepaalde stoffen in lavendelolie werken als oestrogeen en testosteron in het lichaam blokkeren. Als kinderen langdurig worden ingesmeerd met producten die lavendel bevatten, is het goed mogelijk dat de stoffen door het lichaam worden opgenomen en reageren op het hormonale systeem. Oestrogeen zou de borstgroei stimuleren.

Kinderen moeten lavendelolie vermijden

Behalve lavendelolie mogen kinderen ook niet in aanraking komen met tea tree olie, daar hetzelfde effect is gevonden. Oliën kunnen voortijdige borstgroei bij meisjes en zwelling van borstweefsel bij jongens stimuleren. Ouders moeten daarom lavendel en tea tree olie vermijden.

Borstgroei stimuleren: wat vrouwen moeten weten

Omdat wordt vermoed dat lavendelolie abnormale en voortijdige borstgroei bij meisjes en borstvergroting bij jongens veroorzaakt, moeten ouders voorzichtig zijn.

Sommige vrouwen die van nature kleinere borsten hebben en ontevreden zijn over de grootte van hun borsten, vragen zich echter soms af of lavendelolie of andere huismiddeltjes hun eigen borsten kunnen stimuleren om te groeien. Helaas is er hier geen goed nieuws voor vrouwen met kleinere borsten. Borstgroei wordt uitsluitend bepaald door hormonen. Op volwassen leeftijd kan de aanmaak van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen nauwelijks op natuurlijke wijze worden verhoogd met huismiddeltjes in een zodanige mate dat de borsten aanzienlijk groter zouden worden.

Borstgroei stimuleren door te sporten

Met een gezonde, evenwichtige voeding en lichaamsbeweging kunnen vrouwen echter bepaalde persoonlijke successen behalen in termen van hun eigen borstomvang. Hoewel het meeste borstweefsel uit vet bestaat, kan de borstspier onder het borstweefsel worden getraind en aangespannen met specifieke oefeningen. Strakke borstspieren tillen op natuurlijke wijze het decolleté op en kunnen de borsten optisch verbeteren. Sport en beweging kunnen daarom de borstgroei stimuleren en zorgen voor een stevige huid, sterk bindweefsel en een natuurlijke borstspiervulling.

Borstgroei stimuleren met gezonde voeding

Het eten van een gezond dieet met voldoende vitamines en mineralen is de beste manier om gezonde borsten te bevorderen. Borstgroei is gerelateerd aan voeding. Iedereen die een paar kilo aankomt als onderdeel van een gericht dieet, kan ook een paar gram in borstomvang krijgen. Een gezonde doorbloeding van de borsten is ook belangrijk. Een natuurlijk effect van borstverstrakking en groei door voeding en lichaamsbeweging kan alleen werken als de borsten worden voorzien van voldoende voedingsrijk bloed.

Borstgroei bevorderen door fyto-oestrogenen

Als het gaat om natuurlijke borstvergroting door voeding, worden ook vaak fyto-oestrogenen gebruikt. Fyto-oestrogenen zijn plantaardige stoffen die in het menselijk lichaam receptoren kunnen activeren die anders alleen door het hormoon oestrogeen worden gebruikt. Plantaardige fyto-oestrogenen kunnen zowel oestrogenen als anti-oestrogenen zijn vanwege hun vermogen om te binden aan oestrogeenreceptoren. In het verleden werd er herhaaldelijk voor gewaarschuwd dat te veel fyto-oestrogenen een negatief effect zouden hebben op de testosteronspiegel en zelfs de borstgroei bij mannen zouden stimuleren. Tot dusver hebben onderzoekers dergelijke effecten op borsten of hormoonspiegels niet in onderzoeken kunnen bewijzen. Het is onwaarschijnlijk dat fyto-oestrogenen de borstgroei stimuleren. Secundaire plantaardige stoffen hebben echter andere positieve effecten op het lichaam. Ze hebben een antioxiderende werking, beschermen cellen tegen vrije radicalen en kunnen soms een kankerbestrijdende werking hebben.