Langzaam hardlopen – ontspannen hardlopen en tegelijkertijd afvallen

De langzame run is een ontspannen loop die een glimlach op je gezicht zou moeten toveren. De sport is uitgevonden door de Japanse sportfysioloog prof. dr. Hiroaki Tanaka. Bij slowjoggen gaat het niet om het afleggen van vele kilometers op maximale snelheid, maar om rustig en ontspannen hardlopen. Dit is bijzonder gemakkelijk voor de gewrichten, omdat de hielen bij het stappen niet de grond raken, alleen het middenvoetsbeentje.

Zo werkt langzaam hardlopen

  1. Langzaam joggen is gemakkelijk te leren en geschikt voor iedereen. Let op je stapfrequentie. Het moet ca. elke 15 seconden 45 stappen zijn. Om dit hoge aantal stappen te bereiken, slaat u alleen met kleine stappen, zodat het middenvoetsbeentje slechts kort in contact is met de grond.
  2. Terwijl je langzaam rent, houd je lichaam recht, je schouders ontspannen en je blik recht vooruit. Een verticale loopstijl beschermt ook je gewrichten.
  3. Bij het kiezen van schoenen moet u zich concentreren op de schoenen die in de Licht gewatteerd hielgebied zijn. Hiervoor moet het echter in de buurt van Laat je tenen licht buigen en hebben een klein hoogteverschil van hiel tot teen. Om de juiste schoen voor uw voet te vinden, moet u een hardloopwinkel raadplegen.
  4. Als alles klaar is om te gaan, moet je langzaam beginnen. Intervalruns zijn bijvoorbeeld aan te raden voor absolute beginners. B. twee minuten rennen en dan één minuut lopen.
  5. Verhoog geleidelijk de duur en afstand van uw training.

Trouwens: om het aantal stappen te bereiken, luister je naar muziek met 180 beats per minuut. Dit helpt je gemakkelijker in de groef te komen en het vol te houden.

Voor wie is slow running?

  • voor starters
  • een beetje overgewicht
  • ervaren hardlopers die de tijd willen gebruiken om te regenereren
  • voor elke atleet voor regeneratie
  • voor jong en oud

Afvallen met langzaam joggen – is het mogelijk?

In feite brandt de langzame run twee keer zoveel calorieën als wandelen. En vanaf slechts 6 km/u is rennen makkelijker dan lopen. Langzaam hardlopen helpt je zeker om meer calorieën te verbranden en je calorietekort gemakkelijker te bereiken, waardoor je lichaam vet afbreekt.
Het is echter ook een voordeel dat de bil- en dijspieren worden getraind tijdens langzaam hardlopen. Dit verstevigt het weefsel en voorkomt zelfs leeftijdsgebonden spierverlies.