Kraanwater bespaart plastic en beschermt het milieu

Wat de nummers 2, 47 en 17.4 met elkaar gemeen hebben als het om water gaat

Volgens een onderzoek van de Duitse Milieuhulp, alleen al in Duitsland elk uur 2 miljoen plastic wegwerpflessen droog dronken Dat is een dag 47 miljoen flessen en berekend voor een jaar de som van ongeveer 17,4 miljard flessen plastic. Elke Duitser verbruikt ongeveer 210 plastic wegwerpflessen per jaar, waarmee deze vorm van drankverpakking een totaal marktaandeel heeft van 52,2%.

Als je bedenkt dat ongeveer 70% van de in Duitsland geproduceerde wegwerpflessen van nieuw materiaal is gemaakt, is het duidelijk hoe schadelijk dit is voor het klimaat en het milieu. Het is dus logisch om campagne te voeren voor meer duurzaamheid in je eigen omgeving. Dit kan door in de supermarkt minder water uit plastic flessen te drinken en thuis meer kraanwater. Jörn Lohmann, algemeen directeur van HYTECON Development and Production GmbH, een bedrijf dat gespecialiseerd is in waterbehandeling, zegt over het onderwerp drinkwater: “Wie kraanwater drinkt, vermijdt de productie en het transport van mineraalwaterflessen en ontlast zo het milieu en het klimaat beschermen.”

LED UVC-technologie – Efficiënte waterbehandeling in uw eigen vier muren

Regionale wateraanbieders doen er nu al alles aan om het huishoudwater schoon te maken, zodat het zonder aarzelen rechtstreeks uit de kraan gedronken kan worden. Vooral verouderde leidingen en leidingen in gebouwen zorgen er echter onbedoeld voor dat zware metalen, vervuilende stoffen of chemicaliën in het grondwater komen. Stoffen die moeilijk biologisch afbreekbaar zijn, hebben een speciale behandeling nodig om uit het drinkwater te worden gefilterd.

Een geheel nieuwe technologie zijn UVC LED’s in combinatie met het bekende actief koolfilter. Het in Herford gevestigde bedrijf HYTECON heeft bijvoorbeeld een eenvoudig te installeren en te bedienen apparaat ontwikkeld dat de twee methoden combineert en daarmee 99,99% van alle onzuiverheden uit het water verwijdert. Het actief koolfilter zorgt voor de kleinste onderdelen zoals medicijnresten, zware metalen of andere onzuiverheden, terwijl UVC-LED’s met gepatenteerde Dynamic Twist-technologie beschikbaar zijn voor bacteriën, virussen en andere microscopisch kleine ziektekiemen en de desinfectie overnemen.

Wat bij dit type waterbehandeling niet uit het water wordt gehaald, zijn belangrijke mineralen en sporenelementen die het lichaam nodig heeft. Ze blijven in het drinkwater en kunnen met water worden opgenomen.

Deze waterconditioner kan in slechts een paar eenvoudige stappen direct voor de kraan worden geïnstalleerd, zodat gebruikers niet alleen kunnen genieten van absoluut schoon drinkwater, maar ook kunnen genieten van water dat goed smaakt en ruikt. Het voordeel van positionering is dat vervuiling, die pas in de laatste meters van oude leidingen optreedt door deeltjes die loskomen van het leidingmateriaal, betrouwbaar wordt verwijderd door de waterbehandelingsinrichting.

Een belangrijk aspect van drinkwater is gezondheid. Hoe beter het drinkwater wordt behandeld, hoe kleiner de kans op opname van schadelijke stoffen die zich in het lichaam kunnen ophopen en in het ergste geval ziekte of klachten kunnen veroorzaken. Vooral zware metalen kunnen tot gezondheidsproblemen leiden.

Kraanwater drinken beschermt hulpbronnen en het milieu en bespaart geld

Hoewel flessenwater over het algemeen goedkoop is, belast de constante aankoop van water de portemonnee van huishoudens. Het is bewezen dat het zuiveren van water in de keuken zelf en het gebruik van het aldus verkregen drinkwater ongeveer 260 keer goedkoper is per liter dan het kopen van drinkwater in plastic wegwerpflessen.

Rekening houdend met de in het begin genoemde hoeveelheden plastic wegwerpflessen, wordt het duidelijk dat het gebruik van drinkwater uit de kraan leidt tot een aanzienlijke vermindering van het aantal plastic flessen, wat bijdraagt ​​aan de bescherming van hulpbronnen en het milieu. Als er echter minder flessen geproduceerd en gevuld hoeven te worden, hoeven ze niet naar het verkooppunt te worden vervoerd. Beide resulteren in een verminderde CO₂-uitstoot, waardoor huishoudens bijdragen aan klimaatbescherming.