Je moet zoveel pijn verdragen

Trainen met een foamroller is een goede manier om te ontspannen en uw fascia te regenereren. Dit maakt je niet alleen flexibeler – Pijn die wordt toegeschreven aan een gebrek aan flexibiliteit in de fascia kan ook verdwijnen met fascia-training. Tot die tijd is het echter meestal een lange weg en vooral even pijnlijk. Afhankelijk van hoeveel lichaamsgewicht op het trainingsapparaat inwerkt en hoe je het op de rol schuift, kan er veel druk ontstaan.

Ook spannend: je moet deze 7 fouten vermijden bij het inpakken van je fascia >>

Zoveel pijn is toegestaan ​​tijdens fascia-training

Pff, fascia-training is best moeilijk! Iedereen die voor het eerst over het trainingsapparaat stapt, zal dat zeker doen voel een lichte pijn en misschien zelfs het gevoel hebben dat de zelfmassage je pijn doet. Maar maak je geen zorgen – zover zal het zeker niet komen. Daarnaast is pijn ook een teken dat je alles goed doet tijdens het sporten. Zolang je gewoon je weefsels en spieren masseert met de massageroller en je verlaat de gewrichtener kan niets gebeuren.

De pijn is meer te wijten aan het feit dat uw fascia niet gewend zijn om met de fasciaroller te worden behandeld en dienovereenkomstig worden gelijmd. Het doorbreken van die gebondenheid is precies wat de pijn veroorzaakt. Belangrijk is echter dat de pijn altijd een aangename drukpijn is, de zogenaamde welzijnspijn. Als de pijn ondraaglijk wordt, moet u stoppen met trainen. In dit geval loont het de moeite om een ​​alternatief te zoeken of professionele hulp te zoeken bij een fysiotherapeut.

Fasciatraining – voor of na het sporten?

Het maakt niet uit of je je fascia-workout voor of na het sporten wilt doen – beide hebben hun voordelen! Als je een sport beoefent die veel gewrichtsmobiliteit vereist (bijvoorbeeld yoga of gymnastiek), is het raadzaam om de roller voor de sport te gebruiken. Dit verbetert het glijvermogen tussen spier- en fasciaal weefsel. Als je vaak spierpijn hebt of misschien zelfs pijn na het sporten omdat je intensief hebt getraind, moet je zeker je rollende bewegingen na je training doen. De fascia-roller versnelt de regeneratie van pijnlijke spieren en het kan ook pijn verlichten die wordt veroorzaakt door inspanning. Hoe dan ook, het werken aan je fascia is een geweldige aanvulling op je individuele training.

Ook spannend: Fascia Yoga – meer beweging voor het lichaam >>