Honing is het beste huismiddeltje tegen verkoudheid

In een analyse gepubliceerd in BMJ Evidence Based Medicine, hebben wetenschappers van de Universiteit van Oxford bewijs verzameld dat een zeer specifiek huismiddeltje Het kan verkoudheidssymptomen zelfs beter verlichten dan conventionele medicijnen. Wist je dat? We hebben het eigenlijk over honing!

Honing helpt bij verkoudheid

Zoals de onderzoekers ontdekten in de studie van in totaal 1.761 deelnemers van verschillende leeftijden, helpt honing Hoesten, loopneus en keelpijn beter dan conventionele medicatie. Er wordt gezegd dat honing beter werkt dan conventionele vormen van behandeling, vooral voor hoest. Twee van de onderzoeken toonden aan dat de symptomen een dag of twee eerder verminderden bij degenen die met honing werden behandeld. Maar het wordt nog beter: het huismiddeltje is goedkoop, gemakkelijk verkrijgbaar en heeft bijna geen bijwerkingen.

Een waarschuwing: Jonge kinderen mogen de eerste twaalf maanden niet met honing worden behandeld. Ze lopen risico op bacteriƫn die mogelijk vanuit de omgeving in de honing zijn gekomen. levensbedreigende ziekte trekker.

Hoe veilig is het onderzoek?

Hoewel de onderzoeken honing in een puur positief daglicht stellen, maken de onderzoekers ook duidelijk dat honing een complexe stof is en geen uniform product. Bovendien bevatten slechts twee van de onderzoeken een placebo. Om definitieve conclusies te trekken, er moeten daarom verdere studies worden uitgevoerd. Het komt erop neer dat honing in veel gevallen wordt aanbevolen!

Lees hier welke huismiddeltjes ook kunnen helpen bij verkoudheid >>