Hoest: deze 5 huismiddeltjes zullen helpen

Op dit moment, in het donkere en koude seizoen, zijn verkoudheidsvirussen overal. Tijdens de huidige coronapandemie beschermen we ons ook tegen andere ziekteverwekkers met geldende hygiëne- en afstandsregels, maar we kunnen nog steeds ziek worden en hoesten.

huismiddeltjes voor hoest

Hoesten op zich is geen ziekte, maar een afweerreactie van het lichaam om weer beter te worden. Door het diafragma samen te trekken en de lucht met hoge snelheid te verdrijven, kunnen ziekteverwekkers uit de luchtwegen worden verwijderd. Hoesten kan echter onaangenaam zijn voor de getroffenen. Deze huismiddeltjes kunnen verlichting bieden:

  1. Adem in met salie: Inademing helpt vooral bij droge hoest omdat het de slijmvliezen bevochtigt. Inhalatie met een salie-infusie is bijzonder geschikt, omdat salie het slijmvlies van de keel bedekt en als een soort zalf werkt. Het beste inhaleert u met een mond-op-neus inhalator, verkrijgbaar bij de apotheek. In plaats van een inhalator kunt u ook een kom met een handdoek gebruiken. In dit geval moet u alleen oppassen dat u zich niet verbrandt aan het hete water.
  2. uiensap: Stone Jam Onion Juice is een beproefd huismiddeltje tegen hoest. Het verlicht de drang om te hoesten en kalmeert de bronchiën, omdat uien een antibacteriële en ontstekingsremmende werking hebben. Snijd eenvoudig twee uien in kleine stukjes en kook de uienstukjes met stone candy op laag vuur. Laat het sap enkele uren of een nacht trekken – dan kun je meerdere keren per dag een eetlepel van de zelfgemaakte hoestsiroop nemen.
  3. Lieve schat: Honing heeft ook een antibacteriële werking en heeft ook een kalmerende werking op de bronchiën. Om een ​​hoest te verlichten, kunt u deze innemen met warme melk, rechtstreeks in een lepel of in thee.
  4. Om thee te drinken: Als u hoest, vooral een droge hoest, moet u veel thee drinken. Dit voorkomt dat de luchtwegen uitdrogen en bevordert de verwijdering van hardnekkige secreties uit de luchtwegen. Tijmthee is bijzonder nuttig omdat het een ontstekingsremmend effect heeft en het ophoesten vergemakkelijkt. Maar thee van salie, venkel, banaan, zoethoutwortel of teunisbloem kan ook helpen bij hoesten.
  5. Roodharig: Super knolgember heeft ook een ontstekingsremmend en slijmoplossend effect en is daarom geschikt voor hoest. De prikkelende stoffen die het bevat ondersteunen ook het immuunsysteem. Ze hebben een bloedcirculatie verbeterend effect, waardoor er minder bacteriën op de slijmvliezen kunnen neerslaan als je hoest.

Belangrijk: Vanwege de huidige situatie dient u bij verkoudheidsverschijnselen en vooral hoesten thuis te blijven en telefonisch contact op te nemen met uw huisarts!