Hoelahoep om af te vallen: hoe het werkt

Hoelahoep is niet alleen een mooie jeugdherinnering, maar het houdt ook het lichaam in vorm en kan je helpen gewicht te verliezen. De fitnesstrend komt uit de VS, waar de hoelahoep op de markt werd gebracht in de jaren 50. De naam bestaat uit het woord hula, een Hawaiiaanse dans, en het woord hoepel, het Engelse woord voor band. De hoelahoep is oorspronkelijk bedacht als speelgoed voor kinderen maar wordt inmiddels ook door veel vrouwen gebruikt om te sporten en beleeft momenteel een ware hype op social media.

Hoe werkt hoelahoeptraining?

Sta met je knieën licht gebogen op een plek, binnen of buiten, waar je veel bewegingsvrijheid hebt. De benen moeten op heupbreedte uit elkaar staan. Zorg er ook voor dat je rug recht is. Plaats de hoelahoep op uw rug op heuphoogte, zwaai uw heupen heen en weer en houd de hoelahoep boven uw heupen. Handen en ellebogen moeten boven de rand zijn om te voorkomen dat ze de oefeningen verstoren. Het vergt wat oefening, maar na verloop van tijd zul je de hoelahoep steeds langer kunnen vasthouden. Het is belangrijk dat je voor de training strakke kleding draagt, zodat de band niet gestoord wordt door de impuls.

Hoe helpt een hoelahoep je om af te vallen?

Trainen met de hoelahoep is een ideale mix van uithoudingsvermogen en coördinatie, waardoor het lichaam steviger en slanker wordt. Tijdens inspanning, spieren buik, benen en billen en zelfs dat onderrug opgeleid. Daarnaast verbetert training de bloedcirculatie, komt endorfine vrij en wordt het cardiovasculaire systeem gestimuleerd. In combinatie met een gezonde voeding is de hoelahoep een gezonde manier om veel calorieën te verbranden en af ​​te vallen.

Hier kun je zien welke spieren met de hoelahoep worden getraind >>

Hoeveel calorieën verbrandt Hula Hooping?

Je brandt elk half uur met een hoelahoep 200-300 calorieën. Voor succes bij het afvallen is het aan te raden om drie tot vier keer per week 20 tot 30 minuten per keer het zogenaamde hoepelen te oefenen. Begin eerst met minder en verhoog dan. Ter vergelijking: met hardlopen verbrand je in een half uur zo’n 300 calorieën.

Afvallen met een hoelahoep: dit zijn de voordelen

  • Hoelahoeptraining kan overal worden gedaan – binnen of buiten, thuis of op het werk
  • Trainen is leuk, vooral als je naar muziek luistert – je kunt jezelf ook afleiden met een audioboek of een serie.
  • Met de hoelahoep verbrand je in korte tijd effectief veel calorieën.
  • Je traint verschillende spiergroepen tegelijk
  • Je kunt hoelahoep alleen of in paren doen.
  • Hoelahoep training geeft je een strakkere buik

Welke hoelahoep is geschikt?

Er is nu een grote verscheidenheid aan hoelahoep. Ze variëren in diameter, dikte, materiaal en gewicht. Ook al lijkt het in eerste instantie tegenstrijdig: lichte en dunne banden zijn minder geschikt voor beginners omdat ze in het begin moeilijk te onderhouden zijn. Zwaardere, dikkere banden zijn daarentegen beter voor beginners. De band moet ongeveer 2,5 cm dik zijn. Als het op de grond ligt, zou het je navel moeten bereiken – in de meeste gevallen is het ongeveer een meter in diameter.

Hier koop je voor 39,99 euro een hoelahoep geschikt voor beginners.

Tip: Als je meer ervaring hebt met een hoelahoep, kun je dunnere of kleinere hoepels gebruiken. Er zijn ook in gewicht geïntegreerde banden voor gevorderde gebruikers. Bijvoorbeeld hier verkrijgbaar voor 42,98 euro. Een band die kan worden gemonteerd of verwijderd is praktisch voor op reis. Golvende hoelahoep bevordert de bloedcirculatie in het bindweefsel.

Hoelahoep leren: hier zijn de beste tips voor beginners >>

Video: afvallen met momentum – hoelahoep is de nieuwe fitnesstrend