Doe-het-zelf deodorant: eenvoudige recepten

Kritische ingrediënten zoals alcohol en aluminium zitten vaak verstopt in deodorant. Ze werken onder andere tegen okselvocht en zweetgeur. Ze kunnen echter het lichaam binnendringen via kleine huidletsels, zoals die veroorzaakt door het scheren van de oksels. Een toename van de inname van aluminium zou een schadelijk effect hebben op ons lichaam. Ook al moet deze claim nog volledig worden onderbouwd door studies, een vermindering van de aluminiuminname kan geen kwaad – en dat is waar het van pas komt. zelfgemaakte cosmetica en in dit geval zelfgemaakte deodorants in het spel.

Maak je eigen deodorant: dit moet je eerst weten!

bij de zelfgemaakte deodorant je kunt zelf de ingrediënten kiezen. je kunt je Deodorantspray vrij van geparfumeerde en chemische ingrediënten en voeg naar eigen goeddunken extra ingrediënten toe, zoals essentiële geuren. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat er alleen onschadelijke ingrediënten in uw cosmetica zitten en in uw huid terechtkomen.

Bij de apotheek vindt u lege bussen voor vloeibare of crème deodorants, kleine sprayflacons of pompsprays, of u kunt oude bussen gebruiken die u eerst moet schoonmaken.

Hoe lang gaat zelfgemaakte deodorant mee?

Als vuistregel kun je onthouden: hoe hoger het watergehalte, hoe korter de houdbaarheid. Je zelfgemaakte deodorant gaat ongeveer vier tot acht weken mee. Als je een paar extra druppels toevoegt vitamine E doe het hete deeg erin, nog meer! Vitamine E vertraagt ​​niet alleen de ranzigheid van de oliën in je deodorant, het is ook bijzonder voedend voor de huid en beschermt als een van de sterkste antioxidanten tegen invloeden van buitenaf. Je kunt ook wat squirts toevoegen citroensap doe je deodorant op. Het citroenzuur dat erin zit heeft een antibacteriële werking en kan de houdbaarheid iets verlengen.

Ook hoog alcoholpercentage heeft een conserverende werking, is effectief tegen bacteriën en remt schimmelgroei. Toegevoegde alcohol kan echter leiden tot intoleranties zoals irritatie en uitdroging van de huid en wordt daarom slechts voorwaardelijk aanbevolen. Bewaar je anti-transpirant op een koele, donkere plaats, de koelkast is het beste.