Dit zijn de 10 meest voorkomende fouten

Of het nu gaat om de droom van een sixpack of de strijd tegen rugpijn: buikspiertraining is altijd nuttig en kan tal van gezondheidsproblemen helpen verlichten of onmiddellijk voorkomen. Maar de oefeningen moeten ook uitdagend zijn en correct worden uitgevoerd. We vertellen je de meest voorkomende fouten bij buikspiertraining en laten je zien hoe je het beter kunt doen.

1. De heup leunt naar voren

Om de buikspieren effectief te trainen met sit-ups, is de juiste uitvoering van de oefening het begin en het einde van alles. Een van de meest voorkomende fouten is het naar voren kantelen van de heupen zodat de Heupbuigers werken harder bij het strekken van het bovenlichaam dan de buikspieren zelf. Houd je onderrug dus op de grond. Wanneer u opstaat, komen alleen uw schouderbladen van de vloer, waardoor uw rug wordt gewelfd en uw buikspieren maximaal worden gespannen. Om je rug te beschermen tijdens buiktraining kun je een fitness- of yogamat onder je lichaam leggen!

2. Het hoofd trekt te veel omhoog

In plaats van je nek lang en gespannen te houden, zodat je hoofd omhoog komt, trek je je kin naar je borstbeen tijdens sit-ups. Dit voorkomt nekpijn en ondersteunt bovendien de kromming van het bovenlichaam. dus dat zou je moeten doen Voorkom dat u aan uw achterhoofd trekt. Dit veroorzaakt ook spanning in het nekgebied.

3. Doe crunches met veel vaart

Sommige sit-up-varianten vereisen bijvoorbeeld snel optillen en neerlaten van het bovenlichaam. B. in CrossFit-workouts, omdat het vaak tijd wordt. Bij conventionele sit-ups wil je er daarentegen voor zorgen dat je zo min mogelijk stuwkracht van het bovenlichaam gebruikt. Hoewel dit de uitvoering gemakkelijker maakt, is het ook minder effectief. je hoe langzamer je de oefening uitvoerthoe langer de spanning in de spieren en hoe meer de aantrekkingskracht is groter. Dit geldt ook b.v. B. voor het Russische tintje. Draai je bovenlichaam afwisselend naar links en rechts op een gecontroleerde manier om je spieren effectiever te gebruiken. hetzelfde spel herhaling tellen een cruciale rol bij het tot stand brengen van prikkels. Als je bijvoorbeeld meerdere buikspieroefeningen aan elkaar koppelt met tien herhalingen, zal dit snel merkbaar worden in de buikspieren.

4. Train alleen rechte buikspieren

Buiktraining traint meestal alleen de rechte buikspieren. Om ook de zijspieren te trainen, kun je bijvoorbeeld je buikspieren variëren. B. niet alleen het bovenlichaam strekken, maar ook schuin of extra gewichten, zoals een halterschijf, halter, kettlebell of zware bal. Side crunches of Russian twists met een roterende beweging van het bovenlichaam zijn ideaal voor buiktraining en vormen een aanvulling op conventionele crunches.

5. Weinig variatie in training

Altijd op en neer is op den duur erg saai. Het lichaam went op een gegeven moment aan training, dus er zijn altijd geen nieuwe prikkels en het trainingseffect wordt niet meer gebruikt. In plaats daarvan moet je Voeg afwisseling toe aan je training. Probeer bijvoorbeeld B. Negative tilt crunches of leg lifts waarbij het bovenlichaam op de grond ligt en alleen de benen worden opgetild. Nog meer buikspieroefeningen vind je hier >>

6. Houd je adem in

Zoals bij veel krachtoefeningen, is een goede ademhaling belangrijk om de spanning op peil te houden. Dit is ook belangrijk voor buikspieren. Adem uit als je omhoog gaat en adem in als je naar beneden gaat. Het wordt niet aanbevolen om uw adem in te houden tijdens de oefening. Dit geldt ook voor de onderarmsteun, d.w.z. de bord. Probeer tijdens de oefening rustig en gelijkmatig te ademen, ook al is het moeilijk. Ademen in de borststreek wordt aanbevolen!

Video: Sophia Thiel onthult de grootste fout bij buiktraining