Dit zal je humeur onmiddellijk verbeteren.

Glimlachen zorgt automatisch voor een goed humeur

In feite werkt het als volgt: we zijn in een goed humeur en daarom glimlachen we. Psychologische studies hebben echter aangetoond dat het ook omgekeerd werkt. Een glimlach opdoen kan je humeur onmiddellijk verbeteren. De mond geeft de hersenen als het ware een signaal dat ze in een goed humeur moeten zijn. Bij het lachen is het effect nog groter. Als je van je slechte humeur af wilt, kun je het gemakkelijk zelf doen en hardop lachen.

Andere positieve effecten van glimlachen zijn ook minder stress en een lagere bloeddruk. Het effect wordt toegeschreven aan een verlaging van de stresshormonen cortisol en adrenaline.

De glimlach van een vreemde verbetert ook ons ​​humeur

Onderzoekers van de Universiteit van Leiden in Nederland ontdekten dat het kijken naar het gezicht van een ander resulteerde in de zogenaamde “stemmingsmigratie” Leidt. Dit betekent dat we eerder zullen glimlachen als we een lachend gezicht tegenkomen – een gelukkig persoon vrolijkt ons automatisch op. U kunt van dit mechanisme profiteren, bijvoorbeeld door een videochat te starten met uw familie of beste vriend wanneer u in een slecht humeur bent. Als deze nu niet beschikbaar zijn, helpt het om vrolijke video’s van gelukkige mensen of dieren te bekijken.

Gedwongen glimlachen kan schadelijk zijn

Als je echter een glimlach faket om je slechte humeur voor anderen te verbergen, kan dit op de lange termijn schade aanrichten. Mensen in beroepen die een constante glimlach vereisen, zoals stewardessen, obers of ander servicepersoneel, kunnen bijvoorbeeld worden gedwongen een nepglimlach op te zetten. Dus je moet het niet overdrijven met een nepglimlach en ook regelmatig negatieve emoties toestaan en ga gericht met je gevoelens om.