Deze winkels bieden strakke maskers aan

In alle deelstaten is mondbescherming verplicht in het openbaar vervoer en in de detailhandel. Iedereen die niet bijzonder getalenteerd is op de naaimachine, is nu op zoek naar een geschikte mond- en neusbeschermer. Om onnodig afval en vervuiling te voorkomen, wordt aanbevolen: herbruikbare sjablonen terug naar dat ideaal consequent Te produceren.

Waarom zou ik duurzame maskers vertrouwen?

Een duurzame gebitsbeschermer is meestal gemaakt van biologisch katoen. Deze stof is comfortabel op de huid. Ook de teelt van organisch katoen zachter voor het milieu en gunstig voor de menselijke gezondheid, aangezien chemische bestrijdingsmiddelen en genetische manipulatie niet kunnen worden gebruikt.
Sommige maskers vallen ook af Molton of mousseline vervaardigd. komt vaak ook stofresten van hoge kwaliteit gebruikt die anders zou worden weggegooid. Evenzo veel maskers lokaal in kleermakerswinkels en ateliers met de hand geproduceerd. In sommige gevallen is de hele productie – van de stofproductie tot het afgewerkte masker – veganistisch.
Gevaar: Stoffen maskers zijn Nee medische bescherming, maar slechts een ruwe afscherming van zijn eigen druppeltjes.

Deze winkels bieden duurzame beschermende maskers

Sophia Schneider-Esleben
Ontwerper Sophia Schneider-Esleben maakt chique gezichtsmaskers van overgebleven biologische katoenen stof uit eerdere collecties. In de aquareltekening krijgt de bescherming van mond en neus een nobele en chique uitstraling!
Beschermende maskers zijn hier te vinden voor €18.

Lacys
Het kleine familiebedrijf Hessian biedt duurzame mond- en neusmaskers die onder eerlijke omstandigheden worden vervaardigd in een fabriek in Thailand. De maskers zijn gemaakt van 100% katoen en zijn gemaakt in verschillende designs. Of het nu gaat om luipaardprint, bloemen of monochromatisch – er is voor elk wat wils. Maskers zijn verkrijgbaar vanaf €5.

Dzaino
Het Berlijnse upcyclingmerk Dzaino maakt eenvoudige pastelkleurige gezichtsmaskers met restjes stof. De elastische band kan individueel worden aangepast – zodat er niets kan wegglijden. De mond- en neusbeschermer is in twee maten te bestellen en kost ongeveer 15 euro.

naaiontwerp
Het designmerk nahtur heeft maskers van biologisch linnen. De modellen hebben elastiek, instapvak en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De maskers worden gemaakt in Sleeswijk-Holstein en kosten tussen de 5 en 15 euro.

Haasi bodysuit
Deze maskers zijn ontworpen in Baden-Württemberg en gemaakt in Kroatië met biologisch katoen in wit en zwart. Het merk zelf en alle andere bedrijven in de productieketen zijn GOTS-gecertificeerd. Er zijn hier vijf maskers voor ongeveer 20 euro.

Adam
Het Nederlandse ondergoedmerk “A-dam” is een echte insidertip: GOTS-gecertificeerde katoenen producten zijn stijlvol en weerspiegelen de moderne tijdgeest van vandaag. Nu ook verkrijgbaar: trendy stoffen maskers van A-dam. Met een schattige vos- of pepperoni-print brengen de prachtige patronen variatie in ons dagelijks leven en onderscheiden ze zich van de standaard maskers. A-dam stoffen maskers zijn ecologisch gemaakt met reststof, zijn vegan en dierproefvrij en zijn bovendien Ecocert Greenlife gecertificeerd. Ze zijn verkrijgbaar in de online winkel voor 10 euro per stuk.

NatuurlijkSTYLEby

Het duurzame gezichtsmasker van NaturalSTYLEby is gemaakt van pastelkleurig linnen. Deze stof is van nature antibacterieel, antiallergisch en superabsorberend. Hierdoor zijn linnen maskers geschikt voor iedereen met een onreine huid en mensen met allergieën. De binnenkant van het masker is gemaakt van onbehandeld katoen. Dit verhoogt het draagcomfort. De maskers zijn samen verkrijgbaar vanaf 6 euro.

Marcelo uit Berlijn

Het Duitse high-fashion merk Marcell von Berlin biedt niet alleen designerstukken, maar ook duurzame maskers. De maskers zijn gemaakt van restjes stof en zijn daardoor erg duurzaam. Ze zijn hier in de online winkel verkrijgbaar voor slechts 7 euro.