Deze kruiden hebben een ontstekingsremmende werking.

Het maakt niet uit of het pijn of uitputting is, een zere keel of gewrichtsproblemen – ontstekingen kunnen een behoorlijk probleem zijn voor het lichaam en spelen een belangrijke rol bij veel ziekten. We hebben al kruiden geïntroduceerd met een ontstekingsremmend effect – het is tijd om u kennis te laten maken met enkele kruiden die ook een effectief ontstekingsremmend effect op het lichaam hebben.

Deze 5 kruiden hebben een ontstekingsremmende werking

1. Kaneel

Kaneel is bijzonder rijk aan ontstekingsremmende fytochemicaliën en heeft, in poedervorm, een slijmoplossend effect. Het kruid heeft ook een positief effect op de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte en stimuleert de stofwisseling.

2. Kurkuma

Saffraan mag natuurlijk niet ontbreken. Het kruid, ook wel kurkuma genoemd, bevat veel curcumine, dat ontstekingen vermindert en een antibacteriële werking heeft.

3. Zwarte peper

In de handel verkrijgbare zwarte peper kan ook meer dan veel mensen denken. De piperine die het bevat heeft ontstekingsremmende eigenschappen die vooral gunstig zijn voor het spijsverteringskanaal. Zwarte peper is een goede ondersteuning, vooral bij het prikkelbare darm syndroom. Trouwens: piperine versterkt zelfs het effect van kurkuma – een onverslaanbaar team!

4. Peper

Paprika’s bevatten capsaïcine – een actief ingrediënt dat de bloedcirculatie stimuleert, ontstekingen en pijn vermindert. Geen wonder dus dat capsaïcine ook op hotspots wordt aangetroffen. Paprika’s zijn vooral gunstig bij ademhalingsproblemen.

5. Nootmuskaat

De verbindingen in nootmuskaat bestrijden ook ontstekingen door de synthese van stikstofmonoxide door het lichaam te blokkeren. Maar pas op: consumeer nooit in grote hoeveelheden – in grote hoeveelheden is nootmuskaat een hallucinatie.

Ook spannend: kurkuma, kruidnagel en andere helpen tegen deze klachten. >>