Deze Corona regels gelden in het najaar

Na het ministerie van Volksgezondheid, behoefte aan meer beschermende maatregelen hadden benadrukt “om het gezondheidssysteem te beschermen tegen overmatige overbelasting” en groepen niet-gevaccineerde mensen tegen een mogelijke “gevolgziekte”, hebben de federale en deelstaatregeringen nu gereageerd en nieuwe maatregelen en regels aangenomen, zoals dagelijks nieuws gemeld. Dit om een ​​nieuwe blokkade te voorkomen.

Het verhogen van de vaccinatiegraad heeft prioriteit

Tot nu toe is ongeveer 60% van de Duitsers minstens één keer gevaccineerd en heeft meer dan 50% volledige vaccinbescherming. Het belangrijkste doel is daarom om nog meer mensen voor de coronavaccinatie te winnen – ook degenen die niet werden bereikt door het vorige aanbod of die vrijwillig hebben afgezien van vroege vaccinatie. Ook de volgende maatregel kan bijdragen aan de verhoging van de vaccinatiegraad.

Geen gratis coronatesten meer

Gratis burgertests behoren binnenkort tot het verleden. Dan vanaf 11 oktober Niet-gevaccineerde mensen moeten hun eigen coronatest betalen. Er gelden echter uitzonderingen voor personen die om medische redenen niet kunnen worden gevaccineerd en voor bevolkingsgroepen waarvoor de Vaste Commissie voor Vaccinatie geen algemeen vaccinatieadvies heeft uitgebracht. Dit geldt ook voor zwangere vrouwen, kinderen en jongeren. Het besluit wordt gerechtvaardigd door het feit dat alle burgers tot oktober kunnen worden ingeënt.

Het federale ministerie van Volksgezondheid vraagt ​​de deelstaten ook om testconcepten voor de kinderopvang en scholen in de herfst en winter vast te stellen.

De “3G-regel” binnenshuis

Bepaalde acties, evenals deelname aan binnenevenementen, worden de laatste vanaf 23 augustus zal alleen mogelijk zijn voor gevaccineerd, hersteld of getest (3G). Dat omvat:

  • Bezoeken aan ziekenhuizen en verpleeghuizen
  • interne restauratie
  • overnachtingen in hotels
  • fysieke diensten
  • binnen sporten
  • interne gebeurtenissen
  • Grote binnen- en buitenevenementen

Snelle tests voor negatieve antigenen mogen niet langer dan 24 uur duren – PCR-tests mogen niet langer dan 48 uur duren.

Video: kritiek op de nieuwe voornemens van Corona – Söder en Lindner zijn niet enthousiast