De verbazingwekkende superkracht van de wijnstok

Dit jaar won de wijnstok de titel van “geneeskrachtige plant van het jaar”. In totaal zijn er meer dan 16.000 druivenrassen. Hiervan zijn er ongeveer 1.000 officieel goedgekeurd voor de wijnbouw. E: De duizendjarige en veelzijdige plant, in vakjargon ook wel Vitis vinifera genoemd, heeft veel kwaliteiten. Waarom: De geneeskrachtige plant combineert medicijn en genot, zo meldt de vereniging NHV Theophrastus. Konrad Jungnickelnatuurgeneeskundige en voorzitter van de kiescommissie hoogtepunten:

Wijn is een geschenk van God. En ik heb het over de hele plant, niet alleen de edele druppel!

Dit betekent vooral de gezondheidsvoordelen van de medicinale plant. Maar wat kan de wijnstok precies doen – behalve goed smaken?

Grapevine: u kunt profiteren van deze gezondheidsvoordelen

De rode bladeren van de wijnstok kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt bij de behandeling van ader problemen helpen. De bladeren worden gedroogd en toegediend aan de getroffenen in de vorm van thee of extracten. Chronische veneuze insufficiëntie (CVI) wordt meestal verlicht door speciale ingrediënten, waaronder flavonoïden, anthocyanines en tannines.

Aderziekte in de benen manifesteert zich onder meer in de vorm van stoornissen in de bloedsomloop, zwelling van de benen en spataderen. Dit kan een hoge mate van angst veroorzaken bij mensen met CVI. Een wijnstokbehandeling kan helpen. Konrad Jungnickel vervolgt met te melden:

De wijnstok heeft een schat aan geneeskrachtige stoffen voor ons klaar staan, vooral in zijn vruchten en zaden, zelfs in zijn bladeren.

Naast de bladeren van de wijnstok zitten er ook helende krachten in de zaden en schillen van de druif. Waarom: Er zijn zogenaamde antioxiderende polyfenolen bevatten die onze cellen beschermen. Polyfenolen behoren tot de secundaire plantaardige stoffen.

Ook spannend: 7 redenen om nu meer daslook te eten >>

een waarschuwing: Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, dienen af ​​te zien van het nemen van wijnstokpreparaten. De mogelijke effecten en bijwerkingen voor de foetus zijn nog niet voldoende onderzocht. Neem bij twijfel contact op met uw arts of apotheker.

In de video: Pijnstillers uit de tuin – geneeskrachtige planten zijn zo effectief tegen pijn