De plant verlicht deze symptomen

Kasteboom toepassingen

Rijpe kuisbessen bevatten etherische olie, iridoïde glycosiden (agnusid, aucubine), triglyceriden en bicyclische diterpenen. Studies hebben aangetoond dat het fruitextract vrouwen helpt met symptomen van: premenstrueel syndroom (PMS) en symptomen van de menopauze helpen. Monnikspeper is een vaste waarde in de gynaecologie vanwege de hormoonmodulerende werking. Het stimuleert de ankerpunten van de neurotransmitter dopamine in de hypofyse, wat de afgifte van proactief remt. Inname van kasteboom verhoogt ook de synthese van het corpus luteum hormoon progesteron.

De geneeskrachtige plant komt in het volgende: klinische foto’s Voor gebruik:

 • Premenstrueel syndroom (PMS) met symptomen zoals hoofdpijn, opgeblazen gevoel, depressieve stemming, prikkelbaarheid
 • Onregelmatige cycli die te kort of te lang zijn
 • Gevoel van spanning en zwelling in de borsten
 • Kinderwens en erectiestoornissen
 • symptomen van de menopauze
 • regulering van de hormonale balans
 • Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS)

Zelfs bij mannen kan de kuisboom de prolactinespiegels verlagen, wat betekent dat de medicinale plant het verlangen kan vergroten en erectie- en vruchtbaarheidsstoornissen kan behandelen.

kuisboom dosering

Omdat de kuisboom een ​​kruidengeneesmiddel is, varieert het doseringsbereik enorm. Volgens het voormalige Federale Gezondheidssecretariaat (BGA) en nu het Federale Instituut voor Geneesmiddelen en Medische Hulpmiddelen (BfArM), is de dosering in 30-40 mg per dag. Veel voorkomende vrij verkrijgbare medicijnen bevatten dit doseringsniveau. Als u nog twijfelt over de juiste toepassing, neem dan eerst contact op met uw arts.

In het geval van PMS en cyclusstoornissen wordt dagelijkse inname gedurende minimaal drie maanden aanbevolen om het gewenste effect te bereiken en symptomen te verlichten. Als u last heeft van hormonale onvruchtbaarheid en een kinderwens heeft, mag u kuisbes alleen gebruiken om zwanger te worden na overleg met uw arts.

kuisboomeffect

Premenstrueel syndroom (PMS)

Chasteberry werkt op dopaminereceptoren, waardoor de niveaus van schildklierstimulerend hormoon en prolactine toenemen. Dit verlicht fysiek en psychisch ongemak voor en tijdens je menstruatie.

voor acne

Een onevenwichtige hormonale balans bij vrouwen kan acne bevorderen. Dit is precies waar de toepassing van de kuisboom om de hoek komt kijken, het normaliseren van de hormonale balans zodat de natuurlijke schommelingen in hormonen in evenwicht worden gebracht. Dit voorkomt acne, vooral vóór de menstruatie. De ontstekingsremmende eigenschappen hebben ook een positief effect op acne en puistjes.

menopauze

Bepaalde actieve ingrediënten in kuisbes kunnen bijvoorbeeld overgangsklachten verlichten. B. Nachtelijk zweten voorkomen en opvliegers verminderen, wat de slaapkwaliteit verbetert.

Voor mannen

Een chronisch verhoogde prolactinespiegel bij mannen kan leiden tot stoornissen in het libido, erectie of vruchtbaarheid. Chasteberry kan de potentie helpen vergroten.

Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS)

Polycysteus ovariumsyndroom is een stofwisselingsziekte die gepaard gaat met een ernstig verstoorde hormonale balans. Symptomen van de ziekte kunnen menstruatiestoornissen of zelfs onvruchtbaarheid zijn. Studies hebben aangetoond dat kuisbes ook kan helpen bij PCOS omdat het de prolactinespiegels kan verlagen.

Monnikspeper als je kinderen wilt

Vrouwen die moeite hebben om zwanger te worden vanwege onregelmatige menstruatie, kunnen ook baat hebben bij het nemen van kuisbes. Omdat dit de menstruatiecyclus reguleert, kunnen natuurlijke hormonale schommelingen zich stabiliseren en neemt de kans op zwangerschap toe.

Monk’s Pepper: wanneer treedt het effect op?

Omdat het lichaam van elke persoon anders is, kan de exacte timing van de mogelijke effecten van het innemen van kuisbomen niet nauwkeurig worden voorspeld. Het wordt aanbevolen om het in een voldoende hoge concentratie te gebruiken gedurende een periode van: minimaal drie maanden moet worden ingenomen totdat een eerste effect op het lichaam merkbaar is.

Bijwerkingen van de kuisboom

Af en toe kan het nemen van kuisbes bijwerkingen veroorzaken. Waaronder:

 • gastro-intestinale klachten
 • acne
 • hoofdpijn
 • duizeligheid
 • jeuk
 • Allergische symptomen, zoals zwelling van het gezicht, kortademigheid en moeite met slikken

Als dit soort symptomen optreden, moet u een arts raadplegen en onmiddellijk stoppen met het innemen ervan.

Wanneer mag je geen kuisboom nemen?

In de meeste gevallen zijn er geen bijwerkingen van het nemen van kuisboom, maar dat zou wel zo moeten zijn zwangere vrouw en borstvoeding geven Vrouwen nemen geen kuisboom. Evenzo moeten personen die dopamine-antagonisten en dopamine-agonisten gebruiken voorzichtig zijn, omdat dit kan toenemen interacties kan komen. Vrouwen die bijvoorbeeld anti-oestrogenen gebruiken of een oestrogeenafhankelijke tumor hebben gehad borstkankermoet ook de kuisboom vermijden.

Zelfs vrouwen die lijden aan speciale ziekten zoals: baarmoederkanker, eierstokkanker of buikaandoeningen endometriose moeten afzien van het gebruik van de kuisboom. Bovendien is de geneeskrachtige plant van het geslacht Vitex meer geschikt voor vrouwen dan voor mannen.

Waar kan ik kuisboom kopen?

Monnikspeper is verkrijgbaar in de vorm van pillen, druppels en capsules bij apotheken en online apotheken. Overleg met uw arts welke medicatie voor u het beste is.

Video: Pijnstillers uit de tuin – geneeskrachtige planten zijn zo effectief tegen pijn