De borst spannen met sport? Dat is hoe je het doet!

Nog 4 tips voor een stevige borst

1. Draag de juiste bh
Veel vrouwen dragen de verkeerde bh-maat. Een slecht passende beha kan schuren, graven en een slechte houding veroorzaken – allemaal factoren die kunnen bijdragen aan slappe borsten. Tijdens de training mag u in geen geval een sportbeha missen, om het bindweefsel niet te overbelasten en pijn te voorkomen. Laat u adviseren en opmeten voordat u uw kleding aanschaft.

Het is ook aan te raden als je in het dagelijks leven je beha vaak aanlaat. Zonder beha wordt het gewicht van je borsten gelijkmatig verdeeld over je borst en bovenrug, niet over je schouders. De borstspieren moeten daarom de last dragen en worden daardoor versterkt. De borst komt vanzelf een beetje omhoog.

2. Gezonde voeding versterkt het bindweefsel
Een gezonde levensstijl met een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging heeft een positief effect op het bindweefsel, dat voornamelijk bestaat uit elastine en collageen. Om de huid op natuurlijke wijze strakker te maken, moet u bepaalde voedingsmiddelen eten die voedingsstoffen bevatten die de aanmaak van elastine en collageen in het lichaam bevorderen. Deze omvatten groenten, noten, havermout, broccoli of zalm. Je moet ook elke dag veel water drinken om je huid gehydrateerd te houden en er stevig uit te laten zien.

3. Zachte borstmassage bevordert de bloedcirculatie
Om de bloedcirculatie in de borst en dus de celvernieuwing te stimuleren, moet u regelmatig een lichte aanrakingsmassage of epilatie uitvoeren. Gebruik ook olijf-, amandel- of jojoba-oliƫn, omdat deze vetzuren en antioxidanten bevatten die het bindweefsel helpen strakker te maken. Geen tijd? Een korte, koele douche na het douchen bevordert bovendien de bloedsomloop en zorgt voor een roze huid.

4. Vermijd te veel zon en rook niet
Een ongezonde levensstijl kan ook van invloed zijn op uw borstomvang. Regelmatig een sigaret roken of zonnebaden verzwakt het bindweefsel en bevordert slappe borsten.