De beste veganistische kant-en-klaarmaaltijden – volgens PETA

Veganisme: voedingstrend wordt steeds populairder

Degenen die een veganistisch dieet volgen, vermijden voedsel van dierlijke oorsprong. Dit omvat naast vlees en vis ook zuivel, kaas, eieren en honing. Plantaardige voeding vormt de basis van een veganistisch dieet. Belangrijke voedingsstoffen worden bijvoorbeeld geleverd door groenten en fruit, granen en zaden.

Weet je niet wat je moet koken? De 4 beste vegan recepten vind je hier >>

Lange tijd werd het veganistische dieet bespot en niet serieus genomen. Maar nu is het veganisme stevig verankerd in de samenleving. Ook in dit land besluiten steeds meer mensen dierlijke producten te mijden: in 2020 was het aantal veganisten in Duitsland 1,41 miljoen, zoals bepaald door Allensbach Market and Advertising Media Analysis (afgekort: AWA). Vergeleken met vorig jaar is het een Toename van ongeveer 280.000 mensen. Stijgende lijn. Dit heeft ook zijn stempel gedrukt op de voedingsindustrie: steeds meer merken brengen veganistische alternatieven voor hun producten op de markt. Ergo: De vegan variant in supermarkten en discountwinkels groeit gestaag.

Voor- en nadelen van een veganistisch dieet

Als je besluit een veganistisch dieet te volgen, versterk jezelf dan dierenrechten en tegelijkertijd bijdragen aan klimaatbescherming bij de. E: Een bewust onderzoek van je voeding leidt vaak ook tot een gezondere levensstijl. Bij een dieetverandering houden we ons bezig met de ingrediënten, het bewijs van oorsprong en de productieprocessen van ons voedsel. Het gevolg? Het is niet langer “blind” om te eten wat voorhanden is.

Lees ook: Veganistische voeding: aan de slag >>

niettemin: Vergeleken met een vegetarisch dieet heeft het veganistische dieet geen andere gezondheidsvoordelen – althans dat meldt de Duitse voedingsvereniging. V. (DGE). Met name het gevaar van tekort aan voedingsstoffen aangezien vitamine B12 niet mag worden onderschat als onderdeel van een veganistisch dieet.

Blijf lezen: Dit gebeurt er in het lichaam als je overstapt naar een veganistisch dieet >>

PETA’s Vegan Food Award: selectiecriteria

Met de Vegan Food Award eert dierenrechtenorganisatie PETA voor de vierde keer op rij de beste nieuwe plantaardige producten, merken en bedrijven. Het doel? PETA wil “de lekkerste, meest unieke en diervriendelijke producten” op de Duitse voedselmarkt volgen – en belonen.

In samenwerking met een PETA-jury De non-profitorganisatie selecteert en beoordeelt alle genomineerde producten op basis van de volgende criteria:

  • smaak
  • duidelijke veganistische etikettering
  • innovatie
  • Uitbreiding van het assortiment producten en campagnes rond het thema “veganistisch”
  • Beschikbaarheid van producten in winkels en online

een waarschuwing: Feedback van de PETA-gemeenschap op sociale media werd ook meegenomen in de beoordelingen.

totaal gaan 30 winnaars van de PETA Vegan Food Awards 2022 – onderverdeeld in 5 categorieën.

PETA’s Vegan Food Award 2022: deze 3 kant-en-klare maaltijden waren overtuigend

Of het nu met of zonder vlees is: soms moet je gewoon snel zijn. De categoriewinnaars “Kant-en-klaarmaaltijden, Afhaal & Co.“: In onze fotogalerij presenteren we de beste veganistische kant-en-klaarmaaltijden van 2022 – volgens PETA.