De beste papmerken volgens Öko-Test

Pap is zo gezond

Havermout is al jaren een van de onbetwiste trendvoedingsmiddelen. Steeds meer producten gemaakt van en met havermout vullen de supermarktschappen. En terecht: want haver is ontzettend belangrijk voor een evenwichtige en gezonde voeding. Ze bieden rijke mineralen zoals ijzer en zink, bevatten vitamines zoals B1 en B6 en zitten vol met gezonde vezels die onze spijsvertering stimuleren en de darmgezondheid ondersteunen. Tegelijkertijd verzadigen vezelrijke voedingsmiddelen zoals havermout en haverzemelen je snel en lang. De complexe voedingsvezels van de gezonde vlokken zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel slechts langzaam stijgt. Dit zorgt voor een continue energie voor een langere periode en voorkomt ook aanvallen van hongerige eetlust.

Om meer te weten: Dit gebeurt er als je elke dag havermout eet >>

Papproducten volgen de golf van de havermouttrend. Jarenlang waren havermout- en instanthavermelanges een felle concurrentie voor traditionele cornflakes en muesli’s in de supermarktschappen. Pap, ook wel pap genoemd, is een populair ontbijtgerecht geworden. Iets meer dan vijf miljoen volwassenen eten meerdere keren per week havermout; het aantal mensen dat één keer per week of op zijn minst meerdere keren per maand havermout en pap eet, is zelfs nog hoger. Geen wonder, want de pap is zeer gevarieerd en kan naar wens worden verfijnd. Of het nu warm of koud is, zout of zoet, met noten, fruit of bessen, havermout is snel te bereiden, verzadigend, helpt je gewicht te verliezen en staat garant voor een gezond begin van de dag.

Probeer het meteen: Gezonde Havermout Ontbijtrecepten >>

Öko-Test heeft 20 van de meest populaire kant-en-klare pappen onder de loep genomen en aan het werk gezet. Het goede nieuws: twaalf van de geteste papmengsels werden als “zeer goed” of “goed” beoordeeld. Drie van de testwinnaars presenteren we hier in meer detail.