Corona-infectie ondanks vaccinatie: symptomen van voortschrijdende vaccinatie

Hoe meer mensen in Duitsland volledig zijn ingeënt tegen Covid-19, hoe groter de vooruitgang in vaccinatie. Aangezien vaccins zeer effectief zijn, maar niet 100% beschermen tegen besmetting met het coronavirus, is dit niet verrassend, maar statistisch gezien volkomen normaal. Gelukkig beschermt coronavaccinatie in de meeste gevallen tegen een ernstige beroerte, daarom hebben gevaccineerde besmette mensen een significant lager risico dan niet-gevaccineerde besmette mensen. Bijvoorbeeld vaccins voorkomen minimaal 94 procent van de ziekenhuisopnames. Volgens het Robert Koch Instituut (RKI) is de kans op een coronabesmetting bij gevaccineerde mensen “laag, maar niet nul”. Ook de vaccinatiebescherming neemt na enkele maanden langzaam af, daarom wordt momenteel aan alle volwassenen geadviseerd om na 6 maanden een boostervaccinatie te krijgen. Maar hoe weet je als gevaccineerde of je besmet bent? De volgende symptomen zijn typerend voor de ontdekking van een vaccin.

Corona-infectie ondanks vaccinatie: symptomen van voortschrijdende vaccinatie

In één onderzoek analyseerde een team van onderzoekers van King’s College London gegevens van meer dan 1,1 miljoen mensen die tussen december en mei van dit jaar waren gevaccineerd. Er is gekeken naar de symptomen van degenen die na de eerste of tweede coronavaccinatie positief testten op het virus. Onderzoek heeft uitgewezen dat vooral vijf van de typische symptomen, die voorkomen bij niet-gevaccineerde mensen wanneer ze besmet zijn met het coronavirus, zijn ook voorgekomen bij gevaccineerde mensen. Waaronder:

  • loopneus,
  • Hoofdpijn,
  • Niezen,
  • Keelpijn,
  • Hoesten.

De toename van niezen is vooral typerend voor vaccinontdekkingen. De duur en ernst van de symptomen zijn echter minder uitgesproken bij de gevaccineerde dan bij de niet-gevaccineerde, en asymptomatische kuren komen significant vaker voor.

Ook interessant: Corona Vaccinatie – wat te doen met de bijwerkingen? >>

Mensen die zijn ingeënt, moeten ook worden getest als ze symptomen hebben.

Wetenschappers hebben echter ook gewaarschuwd dat zowel toegenomen niezen als kortademigheid ook bij andere ziekten kunnen voorkomen. Zelfs gezwollen lymfeklieren duiden niet noodzakelijkerwijs op een corona-infectie, omdat ze meestal een typisch teken van een infectie zijn. Mensen die op basis van deze symptomen vermoeden dat ze besmet zijn, moeten zich echter laten testen. Wetenschappers zijn echter tot de conclusie gekomen dat mensen die zijn ingeënt met een infectie in de meeste gevallen geen symptomen laten zien en zo ja, dan op een zachtere manier dan niet-gevaccineerde mensen.

Ook interessant: kunnen gevaccineerde mensen het coronavirus overdragen? >>

Video: Corona ondanks vaccinatie – deze symptomen verraden het