Cardio- of krachttraining – Hoe sneller afvallen?

Over het algemeen verlies je gewicht als je meer calorieën verbrandt dan je eet. De calorie-inname wordt gereguleerd door een dieet. Het calorieverbruik kan daarentegen worden verhoogd door expliciete training en meer beweging in het dagelijks leven. Terwijl sommigen zweren bij hun dagelijkse run, wenden anderen zich steeds meer tot dumbbells en dergelijke wanneer ze een paar extra kilo’s willen kwijtraken. Maar wie is het snelst aan het afvallen? Laten we eens kijken naar de verschillende vormen van training!

Ook spannend: 10 dingen die trainen effectiever maken >>

Afvallen met cardiovasculaire training

Typische duursporten zijn sporten zoals hardlopen, fietsen, zwemmen, enz. Maar ook crosstrainertraining in de sportschool is een populaire methode van weerstandstraining. Als je snel wilt afvallen, is het vooral aan te raden om aerobe oefeningen te doen, omdat hier veel calorieën worden verbrand. Hoeveel precies hangt niet alleen af ​​van je eigen lichaamsgewicht, maar ook van de intensiteit van de training. Hoe harder de training, hoe meer calorieën je verbrandt.

Ook interessant: Deze sport beschermt tegen mentale achteruitgang en Alzheimer >>

Afvallen met krachttraining

Terwijl krachttraining minder calorieën verbrandt dan krachttraining, bevordert het de spiergroei – en spiercellen verbranden meer calorieën dan andere cellen in het lichaam! Middelen: Hoe meer spieren je opbouwt, hoe groter je energieomzet. Regelmatige krachttraining stimuleert niet alleen de stofwisseling, het heeft ook een veel groter naverbrandingseffect dan duursporten.

Krachttraining of cardio – wat gebruik jij om sneller af te vallen?

Maar wat is nu het beste om snel en effectief af te vallen? Je kunt je dit nu waarschijnlijk voorstellen – het zit allemaal in de mix! Als u snel wilt afvallen en tegelijkertijd spieren wilt opbouwen, moet u tijdens uw wekelijkse trainingssessie altijd afwisselen tussen weerstands- en krachteenheden.

Een bijzonder populaire methode om beide te combineren is de zogenaamde HIIT-workout (High Intensity Interval Training). Dit combineert weerstands- en krachttraining tot een korte maar frisse training en verhoogt de vetstofwisseling enorm. Zelfs uren na de training kun je een bijzonder hoog afterburn-effect verwachten. Maar let op: HIIT-workouts zijn behoorlijk uitdagend en vereisen een bepaald niveau van fitheid.

Ook spannend: thuis trainen – effectief trainen met deze eenvoudige uitrusting >>