Bodybuilding bij vrouwen: tips voor krachttraining

“Strong is the new skinny” bestaat al heel lang. Om deze reden durven steeds meer vrouwen krachttraining te doen om een ​​strakke buik, gedefinieerde armen en een stevige billen te krijgen. Maar veel vrouwen maken zich zorgen dat ze dankzij krachttraining hun vrouwelijke rondingen zullen verliezen en in plaats daarvan enorme bergen spieren zullen krijgen. Dankzij onze genetica hebben vrouwen minder testosteron dan mannen, wat de spiergroei beperkt. Het testosteronniveau van een vrouw is gemiddeld 10 tot 20 keer lager dan dat van een man. Vrouwelijk oestrogeen beïnvloedt ook de spiergroei en bindt overtollig testosteron, waardoor het ondoeltreffend wordt. Je hoeft dus niet bang te zijn om ineens angstaanjagend gespierd te worden.

De voordelen van krachttraining voor vrouwen

Krachttraining bouwt niet alleen spieren op en roept een strak lichaam op, het heeft ook veel andere gezondheidsvoordelen:

  • Met krachttraining verbrand je vet: hoe hoger het percentage spieren, hoe lager het vetpercentage.
  • Regelmatige krachttraining voorkomt osteoporose en verbetert het lichaamsbewustzijn.
  • Gewichtstraining vermindert hart- en vaatziekten zoals hoge bloeddruk.
  • Krachttraining is leuk en helpt stress te verminderen.

Dit is hoe vrouwen effectief spieren opbouwen

Krachttraining heeft tot doel de omvang van uw spieren te vergroten en zo de individuele spiervezels dikker te maken. Om dit te bereiken, moet spiergroei worden gestimuleerd door de spieren uit te dagen boven hun gebruikelijke prestatieniveau. Dat betekent dus dat je veel energie moet steken in krachttraining en je prestatielimieten moet verleggen. Oefeningen met je eigen lichaamsgewicht zijn effectief voor het opbouwen van spieren, vooral voor beginners. klassiek zoals Squatten, sit-ups of flexie daarom mag het in geen enkele training ontbreken.

Als je nieuwe trainingsprikkels wilt instellen en jezelf meer wilt uitdagen, ga dan naar Kleine gewichten, zoals dumbbells of tubes vangen. Voel je weg langzaam en geleidelijk toenemen. Onthoud dit als algemene vuistregel: je spieren moeten licht beginnen te branden gedurende drie sets van tien tot vijftien herhalingen. Als er geen trekkracht is, durf je naar het volgende gewichtsniveau te gaan.

Aarzel niet om je te verkleden in de sportschool oefen materiaal zoals de legpress, powerrack of roeimachine. Maar vraag voordat je begint een trainer om uitleg over de apparatuur – zo voorkom je blessures door verkeerde uitvoering en kun je het meeste uit je training halen.

Spieropbouw bij vrouwen: hoe vaak trainen?

Je moet elke spier ongeveer twee tot drie keer per week trainen. Om uw spieren voldoende te laten regenereren, moet u een pauze van 48 uur nemen. Daarom is het aan te raden om bijvoorbeeld twee keer per week een full-body workout te doen die gericht is op alle spiergroepen. Als je vaker wilt trainen, moet je specifiek bepaalde gebieden, zoals je boven- of onderlichaam, versterken om overbelasting te voorkomen.

Video – Spieropbouw bij vrouwen: wat doet krachttraining?