Alles over toepassing en effectiviteit

Tijgerbalsem heeft een lange traditie en sluit aan bij de fabrikant sinds het einde van de 19e eeuw op de markt. In die tijd gaf de Chinese keizer alle genezers de opdracht om een ​​remedie voor hun spierpijn te vinden. Dit werd uiteindelijk gevonden door plantenwetenschapper Aw Chu Kin uit Birma – en verrijkte zo de eerdere Chinese geneeskunde. De geboorte van Tijgerbalsem!

Je basisrecept voor Tijgerbalsem is in al die tijd niet veranderd. Zowel rode als witte tijgerbalsem zijn gebaseerd op de ingrediënten Cajeput, kruidnagel, kamfer, menthol, munt en etherische olie. Chinese kaneelolie wordt ook toegevoegd aan rode tijgerbalsem, wat de bloedcirculatie stimuleert. Terwijl rode tijgerbalsem een ​​verwarmend effect heeft, heeft witte balsem een ​​verkoelend effect.

Winkeltip: Rode tijgerbalsem vind je hier, witte tijgerbalsem hier.

Tijgerbalsem helpt bij deze klachten

hoofdpijn

Als je last hebt van hoofdpijn, kun je gewoon wat witte balsem op je slapen smeren en zachtjes masseren. Het verkoelende effect belooft snelle verlichting.

een verkoudheid

Tijgerbalsem doet ook wonderen als je verkouden bent. De reden hiervoor zijn de ingrediënten pepermuntolie en cajeput, waarvan wordt gezegd dat ze een slijmoplossend effect hebben. De beste manier is om wat witte tijgerbalsem onder je neus te smeren. Je kunt ook wat balsem op je borst smeren voordat je naar bed gaat.

Spanning

Dat is mooi! Bij pijnlijke spanningen kan rode tijgerbalsem, die de bloedsomloop stimuleert, snel verlichting bieden. Voor een ontspannend effect wrijf je de verwarmende balsem gewoon op de aangetaste plekken.

insectenbeten

Jeukende insectenbeten kunnen erg vervelend zijn! Dankzij de verkoelende functie van tijgerbalsem zijn ze echter snel verleden tijd.

maagpijn

Of het nu maagpijn of menstruatiepijn is – buikpijn kan vele oorzaken hebben. Ze hebben echter allemaal één ding gemeen: ze kunnen worden verlicht door rode tijgerbalsem op het getroffen gebied aan te brengen. Als je ook last hebt van misselijkheid, kan zelfs het snuiven van tijgerbalsem helpen!

Waar moet je op letten bij het gebruik van Tigerbalm

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het gebruik van Tigerbalm. Als u last heeft van symptomen zoals astma en andere aandoeningen van de luchtwegen, kunt u het beste tijgerbalsem vermijden. Het geneesmiddel mag ook niet worden gebruikt tijdens zwangerschap en borstvoeding, of bij baby’s en jonge kinderen. Als er bijwerkingen optreden, moet de toepassing natuurlijk worden stopgezet. Wees altijd voorzichtig bij het gebruik en breng Tigerbalm nooit aan op ogen, infectieuze of open wonden.