Afvallen in 2022: De 6 beste afslankproducten

Eindelijk weer onze favoriete jeans aantrekken of lovehandles uitdoen – velen van ons willen graag afvallen. De misvatting dat gewichtsvermindering alleen mogelijk is door uithongering of strikte diëten, bestaat nog steeds. Succes is echter slechts tijdelijk. En al snel treedt het gevreesde jojo-effect in en komen de kilo’s snel terug. Om op een gezonde en duurzame manier af te vallen, helpt vooral één ding: een gezonde levensstijl die regelmatige lichaamsbeweging en gezonde voeding combineert. Vervolgens zullen we ons concentreren op voeding en u kennis laten maken met voedingsmiddelen die u zonder schuldgevoel kunt eten en die u zullen helpen gewicht te verliezen.

Verlies gewicht? Neem deze 6 voedingsmiddelen

Water

Om ons lichaam goed te laten functioneren, heeft het vooral één ding nodig: water! Het levenselixer maakt deel uit van onze cellen en weefsels, het is essentieel om verontreinigende stoffen te elimineren en metabolische processen op gang te houden. En als het gaat om afvallen, moet water niet worden onderschat. U moet tijdens het eten veel water drinken om een ​​vol gevoel te bevorderen en het ingenomen voedsel beter door het spijsverteringskanaal te transporteren. Het is ook de moeite waard om een ​​glas water te drinken als je honger hebt in plaats van een chocoladereep te eten. De reden: we verwarren dorst vaak met honger.

groente

Groenten zijn essentieel voor een gezond voedingspatroon. Het bevat weinig calorieën, van nature weinig suiker en bevat alle belangrijke voedingsstoffen. Als het op groenten aankomt, kun je er moedig en zonder spijt toegang toe krijgen. Groene bladgroenten, komkommers, tomaten, asperges, paprika’s, courgettes en broccoli bevatten weinig calorieën.

Tip: Om zoveel mogelijk vitamines en mineralen te behouden, moet je groenten altijd zorgvuldig bereiden en bijvoorbeeld stomen.

peulvruchten

Of het nu linzen, erwten of bonen zijn – caloriearme peulvruchten zijn een waar superfood en zouden regelmatig op je bord moeten belanden. Omdat? Peulvruchten zijn niet alleen heerlijk veelzijdig te bereiden, ze leveren ook nog eens een flinke portie voedingsvezels. Deze ondersteunen niet alleen een soepele spijsvertering, maar houden ons ook lang vol.

Vis

Als je wilt afvallen, moet je vis eten. Vooral vette vis is een gezond vulmiddel dat veel eiwitten en gezonde vetzuren bevat. Deze omega-3-vetzuren stimuleren de stofwisseling en verbranden meer calorieën. Let bij het kopen op het MSC-keurmerk. Hierin staat dat de vis afkomstig is uit duurzame visserij.

noten

Noten zijn de perfecte snack om hunkeren naar te stillen. De kleine energiepakketten voorzien ons van waardevolle voedingsstoffen zoals vitamine E, B-vitamines en vooral omega-3-vetzuren, die ons vullen en ook een positief effect hebben op ons cholesterolgehalte. Het enige nadeel: walnoten bevatten vrij veel calorieën. Om deze reden moet u de aanbevelingen van de Duitse voedingsvereniging opvolgen en niet meer dan een handvol walnoten per dag eten.

Blijf lezen: Hoeveel noten mag ik eten als ik wil afvallen? >>

volkoren

In vergelijking met tarwebloemproducten hebben volkorenproducten een aanzienlijk hogere nutriëntendichtheid en dus een hoger aandeel secundaire plantaardige stoffen, mineralen zoals magnesium en calcium en vezels. Die laatste zorgen voor een langer vol gevoel en zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel na het eten minder sterk stijgt, waardoor je lichaam minder insuline hoeft af te geven. Het resultaat: vetverbranding werkt mogelijk beter. Als de insulinespiegel daalt, gaat het lichaam over op vetzuren uit de vetcellen.

In de video: 50 voedingsmiddelen met minder dan 50 calorieën