Afvallen Hardlopen: 3 fouten

Naast voeding is sport een belangrijke hoeksteen voor een gezond lichaam. Weerstandstraining is vooral geschikt in het koude seizoen om ons immuunsysteem te versterken en ons te beschermen tegen verkoudheid, griep en dergelijke. En dat is niet alles – duursporten zijn ook ideaal voor iedereen die wil afvallen. Want afhankelijk van je loopsnelheid en lichaamsgewicht verbrand je met hardlopen tot 400 calorieën in een half uur. Er zijn echter een paar dingen die mis kunnen gaan met hardlopen die kunnen voorkomen dat je afvalt.

Afvallen Hardlopen: 3 fouten

1. Te veel hardlopen

Joggen heeft veel gezondheidsvoordelen. We verbranden niet alleen calorieën, regelmatig hardlopen versterkt ook ons ​​cardiovasculaire systeem, verbetert onze slaap en maakt ons vrolijk. “Veel helpt veel” is hier echter niet van toepassing: als je het overdrijft met hardlopen, kan het al snel het tegenovergestelde effect hebben. Overbelasting verzwakt ons immuunsysteem, verhoogt de kans op hart- en vaatziekten en ook de fysieke prestaties nemen af, waardoor je niet meer afvalt. Om gewicht te verliezen en te profiteren van de gezondheidsvoordelen van hardlopen, moet u niet meer dan vier tot vijf hardloopsessies per week doen.

Ook interessant: Uithoudingsvermogen tijdens het hardlopen – met deze tips loop je meer >>

2. Je doet het zonder spiertraining

Het is waar: als je gezond eet en regelmatig jogt, val je af. Voor een gedefinieerd en goed gevormd lichaam moet u echter ook spiertraining doen. Wanneer je een combinatie van hardlopen en spiertraining in je dagelijkse routine opneemt, verbrand je vet en bouw je spieren op. Het voordeel: getrainde spieren zien er niet alleen goed uit, ze verbranden ook vet in rust, wat op zijn beurt het gewichtsverlies ten goede komt.

3. Je bent niet op zoek naar een calorietekort

Loop je regelmatig maar let je niet op je voeding? Dus pizza, chocolade en andere kunnen de reden zijn waarom, ondanks je training, er geen succes is met afvallen. Want om af te vallen, moet je een calorietekort hebben – wat betekent dat je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt. De waarde van uw caloriebehoefte vindt u hier bijvoorbeeld >> Om af te vallen, moet u niet joggen met voedingsmiddelen met veel suiker en vet en veel eiwitten en ruwvoer eten.

Ook interessant: er gebeuren 4 dingen als je elke dag gaat joggen >>

Video: Even pauzeren van hardlopen – zo kun je weer gaan hardlopen