Abs-training: de 5 grootste fouten

Dit zijn de 5 grootste fouten bij buiktraining

Zelfs als we blij zijn met de toestand van de rest van ons lichaam, kan de buik op de een of andere manier altijd een beetje strakker zijn, toch? Geen wonder dat de klassieke probleemzone zo moeilijk te bestrijden is. Een platte buik of zelfs een sixpack komt niet van de ene op de andere dag met sommige buikspieren. We zullen u vertellen welke typische fouten u moet vermijden bij het trainen van uw buikspieren om uw kern effectief aan te spannen.

Ook spannend: de 7 grootste fouten die we maken bij het afvallen >>

1. Let gewoon op je maag

Natuurlijk willen we een platte buik. Maar dat betekent niet dat onze oefeningen zich alleen op het voorste midden van het lichaam moeten concentreren. Onze romp, heupen, schouders en rug vormen een functionele eenheid met onze maag. Train dus altijd samen.

2. Veel vaart

Ja… we geven het toe. Soms zwaaien we onze armen een beetje te veel als we sit-ups doen, en dan is het een stuk makkelijker. Maar dat is precies waar het probleem ligt: ​​wie snelle bewegingen maakt, verbrandt calorieën, maar laat zijn spieren minder werken. Op deze manier kun je geen indrukwekkende resultaten verwachten van sixpacks. Beste: Voer langzame, doelbewuste bewegingen uit om spiergroei te bevorderen. Adem uit als je samentrekt en adem in als je ontspant.

3. Geen variatie

Als we eenmaal zorgvuldig een paar oefeningen hebben gekozen die we uit het hoofd hebben geleerd en geleerd om ze correct uit te voeren, houden we ons er vaak aan. Volgens deskundigen is dit echter vrij ineffectief. Onze spiergroepen groeien alleen consistent als ze voortdurend worden blootgesteld aan nieuwe prikkels. Verander daarom je trainingsplan elke twee tot vier weken. Voeg bijvoorbeeld regelmatig gewichten toe.

Hier vind je de beste oefeningen voor een mooie buik >>

4. Dagelijkse training

Zelfs als je gemotiveerd en ongeduldig bent: spieren hebben regeneratiepauzes nodig om te groeien. Doe dus niet elke dag dezelfde workout. Geef je buikspieren rust om de buikspieren te krijgen die je wilt.

Lees ook: Hoe snel kun je spieren opbouwen? >>

5. Ongepast dieet

Niet alleen spiertraining maar ook voeding speelt een essentiële rol voor een zichtbare sixpack. Niemand krijgt een getrainde buikspieren door alleen te trainen! Om de buikspieren zichtbaar te maken, moet het lichaamsvetpercentage eerst heel laag zijn (minder dan 15% voor mannen en minder dan 20% voor vrouwen). Een eiwitrijk dieet is ook belangrijk voor het opbouwen van spieren.

Ook interessant: het juiste dieet voor de training >>