9 voedingsmiddelen voor mentaal welzijn

5. Volkoren granen

Volkoren granen en volkoren producten bevatten complexe koolhydraten en vezel, die langzaam door het lichaam worden afgebroken en verteerd. Dit verhoogt de bloedsuikerspiegels niet snel en hard, maar gewoon langzaam en weinig. Bovendien zakt het niet zo veel. Een constante bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je meer in balans bent en je beter voelt.

6. Noten

Vooral noten bevatten veel enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren, evenals eiwitten en tal van mineralen en sporenelementen. Het aminozuur, dat ook in bananen en abrikozen zit, wordt weer in het lichaam omgezet gelukkig hormoon serotonine getransformeerd, wat de stemming opheft.

7. Zacht fruit

Bessen zoals bosbessen, frambozen of aardbeien hebben een antioxiderende werking op het lichaam en beschermen je cellen tegen de negatieve effecten van dagelijkse stress. Zo bestrijd je ontstekingsprocessen in het lichaam die een negatieve invloed kunnen hebben op je darmflora en je mentale welzijn.

8. Kruiden

Terwijl medicatie vaak moet en moet worden gebruikt in het geval van gediagnosticeerde depressie, kunnen actieve kruideningrediënten ook worden gebruikt ter ondersteuning van of in het geval van lichte aandoeningen. Luidruchtig ok.de blikje valeriaan, hop, passievrucht, kurkuma, kaneel, kurkuma, lavendel, rozenblaadjes, sint-janskruid, zoethoutwortel en citroenmelisse serotonine niveaus toename in het lichaam en dus stemming verbeteren Handeling. U moet echter altijd uw arts raadplegen wanneer u sterk geconcentreerde kruidensupplementen gebruikt, omdat deze ook risico’s en bijwerkingen met zich meebrengen. Sint-janskruid kan bijvoorbeeld allergische huidreacties of maag-darmproblemen veroorzaken en lavendel kan in hoge doseringen hoofdpijn veroorzaken.

9. Venkel

Met venkelthee kun je de typische winterdroefheid op twee manieren tegengaan: De warmte van de drank zorgt voor een innerlijk gevoel van welzijn in het koude seizoen. Daarnaast bevat venkel volgens: Oberberg Klinieken een stemmingsverbeterende voorloper van neurotransmitters serotonine. Trakteer uzelf ‘s avonds tijdens het tv-kijken op een stukje rauwe venkel in plaats van een portie chips, of voeg als verfrissend ingrediënt umbellifera toe aan uw salades.

Dieet voor psychische aandoeningen

Geestesziekte is en moet altijd serieus worden genomen. zo vroeg en zo snel mogelijk medische hulp krijgen Gaan. Depressie, angststoornissen en andere vragen vaak om een ​​holistische benadering Behandeling met psychotherapie, medicatie en ondersteunende maatregelen zoals sport. Ook voeding kan een kleine bijdrage leveren aan het genezingsproces en een preventieve werking hebben: De 7 beste voedingsmiddelen tegen depressie >>

Als je last hebt van seizoensgebonden stemmingswisselingen in de herfst en winter, kunnen deze tips je helpen verdriet uit te bannen: Herfstdepressie – 5 tips om een ​​slecht humeur te verslaan >>