7 redenen om nu meer daslook te eten

Lees meer: ​​Dit gebeurt er als je elke dag knoflook eet >>

7 gezonde effecten van daslook

1. Gezonde spijsvertering en sterke darmflora

Zwavelverbindingen zijn verantwoordelijk voor de typische daslooksmaak en het scherpe aroma. Deze sulfiden zijn verhoogd in het spijsverteringskanaal sulfeenzuur en later omgezet in thiosulfinaat. De laatste heeft antibacteriële eigenschappen en kan ontstekingen in het lichaam helpen bestrijden. De invloed van daslooksulfiden op a gezonde darmflora kan een gereguleerde en symptoomvrije spijsvertering garanderen. Iedereen die regelmatig daslook eet, kan een gezonde darm verwachten.

ook spannend: Dit zijn de beste tips om een ​​gezonde darmflora op te bouwen >>

2. Goed voor het bloed

De antioxidante ingrediënten in daslook hebben soms een positieve invloed op bloeddrukmetingen en de cholesterolgehalte. Dierproeven hebben aangetoond dat de bloedstroom en het slechte LDL-cholesterolgehalte verbeteren na consumptie van daslook. De bloeddruk daalde ook na het eten van daslook.

3. Voorkomt ijzertekort

Daslook zelf bevat niet veel waardevol ijzer, maar is wel rijk aan groen bladpigment. chlorofyl. Van deze plant is bekend dat het de opname van ijzer en magnesium in het lichaam verbetert. Als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet kan daslook je lichaam helpen meer ijzer en magnesium uit voedsel bruikbaar maken. Daslook bevat ongeveer 400 milligram chlorofyl per 100 gram.

lees onmiddellijk: Deze dingen gebeuren als je regelmatig chlorofyl consumeert >>

4. Ontstekingsremmend en pijnstillend

Wilde knoflook krijgt zijn karakteristieke smaak allicine. De chemische verbinding garandeert niet alleen een fijn aromatische knoflooksmaak, maar heeft ook een effect op het lichaam. antibioticum, ontstekingsremmend en pijnstillend. Dit maakt wilde knoflook tot een echt geneeskrachtig kruid, en naast maagkrampen en winderigheid kan het ook helpen bij het bestrijden van schimmel- en bacteriële infecties.

5. Veel chlorofyl helpt tegen een slechte adem

Daslook heeft een milde knoflooksmaak, maar in tegenstelling tot witte bollen stoort daslook ons ​​niet met een onaangename slechte adem. Maar het wordt nog beter: door het hoge gehalte aan chlorofyl, het groene pigment in plantenbladeren, kan daslook een slechte adem helpen elimineren. Als u last heeft van een slechte adem door tand- of tandvleesaandoeningen, moet u vaker voedingsmiddelen eten die chlorofyl bevatten. De kleurstof zou de eiwitsplitsende enzymen in de mond versterken, die voorkomen dat bacteriën zich vermenigvuldigen.

6. Versterkt het immuunsysteem

Met zo’n 150 milligram vitamine C per 100 gram is daslook een echte vitamine C bom. De gezonde vitamine heeft onder andere een antioxiderende werking op het lichaam en beschermt het tegen vrije radicalen, die celbeschadiging en ontsteking veroorzaken. zo de ontwikkeling van verschillende ziekten bevorderen. Om deze reden beveelt de Duitse voedingsvereniging (DGE) een dagelijkse vitamine C-inname aan van 95 milligram voor volwassen vrouwen en 110 milligram voor volwassen mannen.

7. Verlicht de lever

De sulfiden in daslook hebben niet alleen positieve effecten op de spijsvertering, maar kunnen ook de gezondheid van de lever ondersteunen. Al in de oudheid werden aan daslook ontgiftende effecten toegeschreven. Zelfs vandaag de dag wordt het detox-effect wetenschappelijk beschreven en therapeutisch gebruikt. Aangezien sulfiden de toxineafbraakprocessen van de lever kunnen ondersteunen, lijkt daslook een geschikte aanvulling op een uitgebalanceerd dieet voor celontgifting.

Receptidee voor verse daslookhummus

De frisse, aromatische lentesmaak van daslook is ideaal voor Arabische gerechten zoals hummus. De milde knoflooknoot geeft de pittige kikkererwtenpasta een heel speciaal tintje. Met vers pitabroodje of wortelen en komkommers om te dippen, is de gezonde, vegetarische maaltijd perfect.

Probeer het meteen: Onze Wild Knoflook Hummus met Flatbread Recept >>

In de video: Hoe onderscheid je daslook van het giftige lelietje-van-dalen