7 huismiddeltjes voor een slechte adem

Oorzaken: Hoe ontstaat een slechte adem?

Volgens de Beierse Kamer van Tandartsen heeft elke Duitse wijk last van een slechte adem (halitose). Een slechte adem is niet alleen tijdelijk, bijvoorbeeld na het eten van uien, knoflook of bepaalde kruiden.

Er zijn veel redenen voor een slechte adem: de meeste oorzaken kunnen worden toegeschreven aan onze mondflora. Talloze bacteriën en andere micro-organismen nestelen zich in onze mond, die de perfecte leefomstandigheden vinden in de warme en vochtige omgeving. Bacteriën zijn te vinden op en tussen de tanden, in spleten, op het slijmvlies en vooral op de tong. Door slechte hygiëne of tand- en tandvleesproblemen kunnen bacteriën zich enorm goed vermenigvuldigen, waardoor de natuurlijke balans van de mondflora wordt verstoord en de adem steeds meer zijn frisheid verliest.

Bacteriën in de mondholte voeden zich met voedselresten en dode cellen. Wanneer ze ontleden, worden zwavelverbindingen gevormd, die verantwoordelijk zijn voor de slechte geur. Vooral voedingsmiddelen die vet en eiwit bevatten, zoals melk, kaas of vis, voorzien de bacteriën van voeding.

Slechte adem: let op een grondige mondhygiëne

Dus het is regelmatig en grondig tandenpoetsen Verplicht om ontstekingen en tandbederf te voorkomen. Uw mondhygiëne omvat ook het reinigen van uw tong met een tongschraper en het reinigen van de ruimtes tussen uw tanden met interdentale ragers of tandzijde.

ook een snelle speekselvloed het is belangrijk voor een gezonde mondflora, die voedselresten uit de mond verwijdert. Als er te weinig doorstroming is, vermenigvuldigen de bacteriën zich gemakkelijker. Daarom hebben de meeste mensen ‘s ochtends een slechte adem. Als we ‘s nachts slapen, produceren we minder speeksel en hebben we een droge mond.

Neus-, sinus- of keelaandoeningen kan ook verantwoordelijk zijn voor een slechte adem. Een ziek spijsverteringskanaal – of het nu gaat om voedselallergieën, darmobstructie, maagzweren, gastritis, oesofagitis en brandend maagzuur – kan ook een slechte adem veroorzaken.

Als u een langdurige of aanhoudende slechte adem heeft, dient u het probleem te onderzoeken en medisch advies in te winnen.

Deze huismiddeltjes helpen bij een slechte adem

1. Verse kruiden
Het kauwen van een paar blaadjes peterselie, munt, venkelzaad of kamille helpt na een sterk ruikende maaltijd en als je een slechte adem hebt. Chlorofyl en essentiële oliën uit kruiden vangen geurtjes op en zorgen in een mum van tijd voor een frisse adem.

2. Appelciderazijn
Meng een eetlepel appelciderazijn in een glas warm water en gorgel een paar minuten met het natuurlijke mondwater. Appelciderazijn staat bekend om zijn antibacteriële werking en kan daardoor een slechte adem voorkomen. Als je geen appelciderazijn in huis hebt, eet dan een appel. De secundaire plantaardige stoffen werken ook tegen bacteriën.

3. Natriumbicarbonaat
Spoelen met zuiveringszout neutraliseert een slechte adem, verwijdert op milde wijze tandplak van de tong en brengt de pH-waarde in de mond weer in evenwicht. Doe een halve theelepel in een glas warm water en spoel je mond twee keer per dag goed.

4. Gember
Gember heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking en is daarom een ​​populair huismiddeltje tegen verkoudheid. Maar de knol helpt ook tegen een slechte adem. Of je zet de gember als thee of je knabbelt aan een klein stukje.

5. citroen
De zure vrucht staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen. Daarnaast zorgen essentiële citroenoliën voor een frisse adem. Zuig een paar minuten op een schijfje citroen – kies onbespoten fruit. Zuigen stimuleert ook de doorstroming van speeksel, wat zorgt voor de verwijdering van geurveroorzakende bacteriën.

6. Oliewinning
Heb je ooit gehoord van oliewinning? Voordat je je tanden poetst, neem je een slok koudgeperste olijfolie, kokosolie of lijnzaad, haal je het vijf tot tien minuten door je mond en trek je het door de ruimte tussen je tanden. Bij olie-extractie worden gifstoffen uit het mondslijmvlies verwijderd en na gebruik met de olie uitgespuugd. Op de lange termijn zou dit de bacteriegroei moeten verminderen.

7. Geef suiker op
Suiker bevordert bederf en vormt de voedselbasis voor bacteriën. Probeer daarom je suikerconsumptie te verminderen om geen broedplaats voor bacteriën te creëren en zorg voor een gezonde mondflora. Een tip: na het nuttigen van suikerhoudende dranken en voedingsmiddelen, moet je een glas water drinken om een ​​deel van de suiker uit je mond te krijgen.