5 typische fouten die bijna iedereen maakt voordat hij gaat sporten

De effectiviteit van een training hangt niet alleen af ​​van het type oefening of de duur van de unit, maar ook van de juiste voorbereiding. Om de training succesvol te laten zijn, moet je de volgende fouten vermijden voordat je gaat trainen:

1. Te veel eten

Het eten van een gezonde maaltijd of een grotere maaltijd voor je training heeft een negatief effect op je trainingsprestaties, omdat het lichaam zijn energie voornamelijk in de spijsvertering steekt. Dit kan leiden tot maagkrampen en misselijkheid. Daarom moet u twee tot drie uur voor uw training grotere maaltijden eten.

2. Te veel drinken

Hoewel het belangrijk is om voor en tijdens het sporten gehydrateerd te blijven, moet u ervoor zorgen dat u niet te veel water drinkt. Aan de ene kant is het moeilijker om te trainen met veel water in de maag, pijn in de zij of misselijkheid treedt sneller op, aan de andere kant zijn de spieren bezig met het uitwisselen van natrium, kalium en calcium tijdens de training. Dit is wat de spieracties creëert, die worden verminderd door plotseling te veel te drinken. Zorg er in plaats daarvan voor dat u gedurende de dag meer drinkt. Voor langere duurritten is het aan te raden om elke 20 tot 30 minuten iets te drinken.

3. Trainen met onvoldoende slaap

Als het lichaam niet voldoende energie krijgt, moet u de training overslaan. Gebrek aan slaap eist een enorme tol van de spieren, dus stress kan snel leiden tot vermoeidheidsgerelateerde verwondingen.. De aandacht wordt ook verminderd, waardoor het risico op letsel toeneemt. Rust in plaats daarvan uit zodat u de volgende dag verder kunt.

4. Ondervoeding

Voortdurend sporten op een lege maag, vooral als het vele uren geleden is dat u voor het laatst heeft gegeten, of over het algemeen weinig heeft gegeten, kan een negatieve invloed hebben op de prestaties. Voedsel is de dagelijkse brandstof zoals benzine dat is voor een auto. Als je ‘s ochtends sport, probeer dan bijvoorbeeld iets kleins. B. een banaan of wat noten om te eten. Zorg er ook voor dat u elke dag voldoende calorieën binnenkrijgt om uw training voort te zetten en kracht op te bouwen.

5. Sla de warming-up over

Als je begint met trainen zonder warming-up, neemt je risico op blessures toe. Afhankelijk van hoe en wat je traint, warm je het lichaamsgebied op. Bij krachttraining kan dit B. Herhalingen van de oefeningen zonder gewicht. Voordat weerstandseenheden, bijv. B. jumping jacks, touwtjespringen of dynamisch stretchen.