5 kruiden die het immuunsysteem versterken

Hoewel het koude seizoen vaak het koude seizoen wordt genoemd, betekent dit niet noodzakelijk dat je daadwerkelijk ziek wordt. Zeker als je je best doet om je immuunsysteem te versterken. Dit werkt bijvoorbeeld door bepaalde kruiden in je dieet te integreren, die op natuurlijke wijze het immuunsysteem stimuleren. Welke zijn dat? We vertellen het je!

Deze kruiden versterken het immuunsysteem

1. Gember

Gember is een klassieker onder de huismiddeltjes – en niet zonder reden! De prikkelende stoffen en essentiële oliën in het werk van gember immuunsysteem stimulerend. Of het nu in een heerlijke soep of als thee is: vooral als je verkouden bent, kan gemberwortel zijn reputatie waarmaken. Gember heeft ook een krampstillend, ontstekingsremmend en pijnstillend effect.

Ook interessant: Ginger shots – hoe gezond zijn verdedigingsboosters? >>

2. Kurkuma

Ook kurkuma is de laatste jaren uitgegroeid tot een echte trendspecerij. Kurkuma geeft niet alleen een subtiele toets aan gerechten, het hoort er ook bij. antibacteriële en celbeschermende werking vooral goed voor het immuunsysteem. Vanwege de antioxiderende eigenschappen en de vitamine B6 die het bevat, kan kurkuma ook worden gebruikt voor ontstekingsziekten en maag- en darmproblemen. “Golden Milk” is vooral populair bij verkoudheden.

3. knoflook

Zoals bekend verschillen de meningen over knoflook. Maar één ding is zeker: hij is altijd gezond! De bouwers van de piramides wisten dit al bijna 5.000 jaar en dwongen hun arbeiders om elke dag knoflook te eten om hen te beschermen tegen elke vorm van infectie. De reden hiervoor is de allicine-component, die wordt beschouwd als een natuurlijk antibioticum en effectief tegen virussen, bacteriën en schimmels. Je bent meer dan blij om een ​​Knobi-vlag te verdragen!

4. salie

Salie is een veelgebruikt ingrediënt in hoestbuien, thee & Co. – waarom dit zo duidelijk is als je nader bekijkt hoe natuurlijke immuunversterking werkt. Salie zit boordevol antioxidanten en is ook een effectieve ontstekingsremmer, daarom is het kruid vooral populair bij hoest en keelpijn. Essentiële oliën van salie hebben ook een antivirale werking. Lees hier >> waarom salie ook kan helpen tegen zweten

5. Koriander

Koriander is ook niet voor iedereen. Het geneeskrachtige keukenkruid, dat ook wordt beschouwd als een van de oudste geneeskrachtige kruiden ter wereld, is echter een antibacteriële en antivirale werking gezegd. Net als knoflook werkt koriander ook als een natuurlijk antibioticum dat bijzonder nuttig is bij het verlichten van ontstekingsziekten en infecties.