5 fouten om te maken bij een sapreiniging

Een detox sapkuur belooft nieuwe energie, moet het lichaam ontgiften en het immuunsysteem versterken. Met sapvasten consumeer je slechts een paar dagen fruit- en groentesappen, wat je spijsvertering vergemakkelijkt. Cafeïne en alcohol zijn taboe! Je kunt een sapreiniging voor verschillende tijdsperioden doen – tussen drie en tien dagen is mogelijk.

5 fouten die u moet vermijden bij een sapreiniging

1. Je bent bezig met een sapreiniging die te lang duurt
Sapreinigingen kunnen worden ontworpen voor drie, vijf, zeven of zelfs tien dagen. Als je net begint met detoxen, overdrijf het dan niet in het begin en probeer eerst een driedaags sapje vasten. Sapvasten is een grote aanpassing voor je lichaam, dat op vasten kan reageren met hoofdpijn en vermoeidheid.

2. U ziet af van opbouwdagen
Voordat je begint met het echte sap, bereid je je lichaam voor op detox met twee vrije dagen. Eet veel rauw voedsel en consumeer vloeibaar voedsel. Aangezien je tijdens de sapzuivering veel zult drinken, moet je je lichaam een ​​paar dagen van tevoren laten wennen aan het drinken van meer vocht. Naast water worden ongezoet fruit en kruidenthee aanbevolen. Vermijd op opbouwdagen voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte en moeilijk verteerbaar en vermijd lege koolhydraten zoals witte meelproducten of snoep, die ervoor zorgen dat uw insulinespiegel snel op en neer gaat en u dus trek krijgt.

3. Je probeert te hard tijdens het sporten
Voel je je fit en vol energie? Dus niets spreekt tegen een kleine sporteenheid. Lichaamsbeweging stimuleert de spijsvertering, verhoogt de bloedcirculatie en stimuleert de bloedsomloop. Maar overdrijf het niet met uw werklast. Vertraag en begin met een lichte yogasessie of een stevige wandeling. Luister naar je lichaam!

4. Je drinkt weinig water
Hoewel je tijdens de sapreiniging alleen vloeistoffen consumeert, dienen sappen als maaltijdvervangers en niet als dorstlessers. Drink daarom ook elke dag zo’n twee tot drie liter ongezoet water of thee. Een warme groentebouillon mag ook en levert zout op.

5. Je eet direct weer normaal na de sapreiniging
Wat geldt voor het opbouwen van een sapreiniging geldt ook voor het einde. Laat je darmen langzaam weer wennen aan vast voedsel. In de regel duurt het zogenaamde verbreken van het vasten ongeveer een derde van de tijd dat het daadwerkelijk werd gevast. Rijst, aardappelen, kwark of yoghurt en groentesoepen zijn milde supplementen. Neem de tijd om goed te eten en te kauwen om misselijkheid en spijsverteringsproblemen te voorkomen. Voldoende vocht is ook belangrijk om de darmen te ondersteunen bij de spijsvertering. Blijf dus minimaal twee liter ongezoet water of thee drinken.