5 fouten die iedereen maakt bij het trainen van armen

Hoe moe je ook wordt tijdens de training – als je wat fouten maakt, kan het gebeuren dat de groei van de armspieren in staking gaat. Sterker nog, het gaat er vaak niet om hoe vaak, hoe lang of hoe hard je traint, maar of je echt alles goed doet. We onthullen de vijf meest populaire armtrainingsfouten.

Ook interessant: dit zijn de 10 meest voorkomende fouten bij het trainen van buikspieren >>

5 fouten bij armtraining

1. Je probeert te hard

Wil je altijd alles geven en graag je grenzen verleggen tijdens de training? Geweldig dat je een geweldige vechtlust hebt. Het kan echter precies zijn waar de hond is begraven: als je te veel moeite doet tijdens de training, heb je de neiging om niet in staat zijn bewegingen correct uit te voeren. Vertraag in plaats daarvan en voer uw oefeningen van begin tot eind correct uit.

2. Je traint veel eenzijdig

Het is normaal dat de ene kant van het lichaam zich op een paar dagen iets beter voelt dan de andere. Maar je moet hier niet van onder de indruk zijn en train daarom de “sterke” kant meer gefocust dan de andere. Blijf het proces veranderen begin met de ene kant en dan de andere.

3. Je sport te vaak

Zelfs als je zo snel mogelijk resultaten wilt zien, heeft training helaas te vaak het tegenovergestelde effect. Als je bijna elke dag traint, loop je het risico op dat je armen niet genoeg kunnen herstellen. En dat leidt uiteindelijk tot stagnatie.

4. Je verwaarloost je schouder en rug

Ook al ligt de focus op je armen, je moet je schouders en rug nooit verwaarlozen. Alle spiergroepen kunnen alleen samenwerken als het hele apparaat wordt versterkt. Betrek dus je rug en schouders door bijvoorbeeld pull-ups of dips te doen. Nog een pluspunt: als de schouders gedefinieerd zijn, zien de armen er ook veel dunner uit.

5. Je eet niet goed

Sport alleen is slechts het halve werk. Natuurlijk is de juiste voeding ook belangrijk als je verandering in je armen wilt voelen. Elke maaltijd die je eet, moet voortaan eiwitten bevatten. De meeste van onze spieren bestaan ​​uit eiwitten. De eiwitten die we uit onze voeding halen, zijn dus de bouwstenen die nodig zijn om spiermassa op te bouwen en te herstellen. Wacht daarom niet langer dan 30 minuten met eten na je training. Ontdek hier welk type eiwit jij bent >>