5 fouten die een verkoudheid erger maken

Hoesten is irritant, neus is lopend, keel is krassend – een verkoudheid kan ons veel kracht kosten. Het is daarom niet voor niets dat we graag onze toevlucht nemen tot een of ander huismiddeltje dat snelle verlichting belooft. Maar wist u dat sommige maatregelen en gewoonten het tegenovergestelde effect hebben en? kan het verloop van de ziekte zelfs verergeren? We zullen je vertellen welke populaire verkoudheidsfouten je in de toekomst moet vermijden.

Deze 5 fouten maken je verkoudheid erger

1. Je snuit je neus

Als je een verstopte neus hebt, krijg je waarschijnlijk een tissue om je neus te snuiten. Maar hoe meer je snuift, hoe groter het risico dat slijm en ziektekiemen niet in het weefsel terechtkomen, maar in je sinussen worden geduwd. Het resultaat: de kou wordt erger en het kan zelfs een sinusinfectie worden. Beter: trek afscheidingen uit je neus of gebruik een neusdouche die slijm en ziektekiemen zachtjes wegspoelt!

2. Ze drinken warme melk met honing

Warme melk met honing is waarschijnlijk het lekkerste huismiddeltje ooit. En laten we eerlijk zijn – wie kon hun moeder toen niet naar bed brengen? Maar eigenlijk is drinken niet eens aan te raden als je verkouden bent. Verhoogt de symptomen van een slijmerige hoest. Ook de antibacteriĆ«le werking van de drank is onvoldoende gedocumenteerd. Drink in plaats daarvan gemberthee, die bekend staat om zijn ontstekingsremmende effecten. De scherpe knol verzacht de slijmvliezen en bevordert de bloedcirculatie, wat op zijn beurt de verwijdering van ziektekiemen versnelt. Gember is ook koortswerend en zweetdrijvend.

3. Je blijft in bed

Iedereen die zich zwak en moe voelt, kruipt van nature graag in bed. Met een simpele verkoudheid helpt het echter maar zo veel. Je bloedsomloop en je geĆÆrriteerde neusslijmvliezen hebben misschien wat frisse lucht en vitamine D nodig. Dus kleed je aan en maak tussendoor een wandeling. Tenzij je koorts hebt – dan is bedrust aan de orde van de dag!

4. Je verlaagt je koorts te snel

En nu we het toch over koorts hebben: de stijging van de lichaamstemperatuur speelt een belangrijke rol: koorts helpt je immuunsysteem om ziekteverwekkers beter aan te pakken. Hoge temperaturen versnellen de noodzakelijke afweerreacties. Als u koortswerende middelen te snel inneemt, kan het herstelproces langer duren dan nodig is.. Koortsvermindering moet alleen worden overwogen bij temperaturen boven 38,5 graden. Het is het beste om huismiddeltjes te gebruiken die koorts van nature verminderen. De kalfswraps, stevig drinken en heerlijke kippensoep bewezen hun waarde.

5. Ze gaan naar de sauna

Een andere veel voorkomende misvatting is dat je misschien gewoon verkouden wordt. In feite doet naar de sauna gaan precies het tegenovergestelde en verergeren alleen de symptomen van verkoudheid. De verandering van warm naar koud verwart de autonome regulatie van de lichaamstemperatuur overdreven en overbelast ook het cardiovasculaire systeem.