4 redenen waarom cuppen zo gezond is

4 gezondheidseffecten van cupping-therapie

1. Het kan spierspanning verlichten

Tijdens cupping worden de huid en het onderliggende weefsel naar binnen gezogen en neemt de bloedtoevoer toe. Mechanisch rekken van de huid en kleine bloedvaten in het weefsel, evenals bindweefsel, kan helpen de spanning in de spieren te verlichten door de fascia die de spieren omringt los te maken en uit te rekken. Gelijmde fascia schaadt het functionele rekken van spiervezels en kan spierspanning en verstijving veroorzaken. door zuigkracht van de zuignapkoppen dergelijke spanningen worden soms opgelost.

2. Kan het zenuwstelsel stimuleren

De sterke onderdruk op de cups stimuleert niet alleen plaatselijk de bloedcirculatie. Dit ook perifere zenuwstelsel kan worden gestimuleerd. Als zenuwcellen worden gestimuleerd door negatieve druk onder de cupping-vaten, kan de elektrische potentiaal in de cel veranderen. Natriumionen stromen dan de cel in, terwijl kaliumionen naar buiten stromen. Deze elektrische veranderingen veroorzaken soms processen in zenuwcellen die verstoringen in de zenuwcelfunctie herstellen. In de alternatieve geneeskunde wordt cupping-therapie ook gebruikt om zenuwaandoeningen en zenuwgerelateerde pijn te behandelen.

3. Verlichting van mogelijke ontstekingen

Verhoogde lokale bloedstroom en mechanisch rekken van bepaalde delen van de huid en weefsels kunnen heemoxygenase activeren. Heme-oxygenase-1 is een eiwit dat complexe ijzerverbindingen in het lichaam afbreekt tot ijzerionen en koolmonoxide. Deze afbraakprocessen zijn uitermate belangrijk bij de vorming van nieuwe bloedvaten en bij het remmen van ontstekingsprocessen. De lokale activering van het enzym heemoxygenase-1 kan daardoor ontstekingen verminderen. Dit zou kunnen verklaren waarom mensen met chronische ontstekingsziekten zoals reuma positief reageren op cuppingkuren.

Om meer te weten: Deze huismiddeltjes helpen bij handreuma >>

4. Het kan de huid en het bindweefsel versterken;

Door de stimulerende prikkels tijdens cupping therapie krijgen het bindweefsel en de huid enorme hoeveelheden bloed. Dit versterkt de kleine bloedvaten en levert voldoende mineralen uit het bloed aan de weefselcellen. aan de telefoon cupping therapie Cupping behandeling vindt plaats op het gezicht. Maar in plaats van glazen kopjes worden hier kleine siliconenvazen ​​gebruikt. Siliconen cups worden gebruikt om wangen, voorhoofd en rimpelgevoelige delen van het gezicht te behandelen. De cups worden eenvoudig geplaatst en zachtjes met je vingers ingedrukt. De gezichtshuid wordt lichtjes naar binnen gezogen door negatieve druk. De behandeling zou een opvullend effect hebben en voortijdige rimpels voorkomen.

In de video: Zo werkt facial cupping tegen rimpels