10 dingen die training effectiever maken

10 dingen die training effectiever maken

10 dingen die training effectiever maken

Als je je workouts ijverig doet, kun je complimenten krijgen! Maar we hebben tips hoe we echt het meeste uit onze training kunnen halen. Deze 10 dingen maken trainen nog effectiever!

Voor de training

  1. genoeg slaap: Niet echt een verrassing, maar vaak over het hoofd gezien. Voldoende slaap is belangrijk voor het lichaam en de psyche om volledig veerkrachtig en efficiënt te zijn. Zeven tot acht uur per nacht rusten levert niet alleen betere resultaten op, het helpt je lichaam ook om spieren op te bouwen en te regenereren na je training.
  2. Gezonde snack: Natuurlijk moeten we onze magen niet vullen voordat we gaan sporten. Het lichaam heeft echter energie nodig om een ​​inspannende training te voltooien. Een sneetje volkorenbrood met pindakaas, een handvol amandelen of een stuk fruit voorziet het lichaam van essentiële voedingsstoffen.
  3. De juiste kleding kiezen: Iedereen die buiten loopt, moet zeker investeren in hardloopschoenen van hoge kwaliteit. Ook het ademend vermogen en de weersbestendigheid van de kleding spelen een rol. Stabiele, hoogwaardige kleding verhoogt de mobiliteit en ons welzijn tijdens de training.
  4. Verwarming: Onderschat het alsjeblieft niet! Opwarmen is niet alleen leuk om soepel over te schakelen naar de trainingsmodus, maar ook belangrijk voor het stimuleren van spieren en het voorkomen van blessures. Hoe kort de training ook is – een warming-up training is een absolute must!
  5. Gebruik fasciaroller: Een fasciaroller kan voor en na je training worden gebruikt. Foamrolleroefeningen verbeteren onze houding en zouden volgens studies zelfs de regeneratie van onze spieren moeten bevorderen.

na het trainen

  1. Drink veel water: Dit geldt natuurlijk altijd. Want water is essentieel voor het goed functioneren van ons lichaam. Bovenal verliezen we tijdens het sporten vocht door transpiratie. Drink dus voldoende water voor, tijdens en na je training. Het zou ongeveer 1,5L per dag moeten zijn, zeker meer na sportsessies!
  2. Om uit te rekken: Rekken na de training is net zo belangrijk als de warming-up. Op deze manier kunnen lichaam en geest langzaam tot rust komen, de hartslag en ademhaling stabiliseren en de spieren rusten. Daarnaast blijven we flexibel en voorkomen we verkorting en verstijving van banden en pezen.
  3. Om een ​​koude douche te nemen: Het is waar dat het nemen van een koude douche veel moeite kost. Het is nog steeds de moeite waard, want een koude douche kan spierpijn voorkomen. Daarnaast zorgen wisselbaden voor een stabieler immuunsysteem en wakker worden!
  4. Eet gezond: Niets te eten na de training ‘s avonds? Willen we de calorieën immers niet terugzetten? Dit is een veel voorkomende misvatting! Onze spieren kunnen niet groeien zonder de energie die ze nodig hebben van het avondeten. Bovendien trekt de overgeslagen maaltijd ons snel in de volgende aanval van hongerige eetlust. Hoog eiwit en weinig koolhydraten is ideaal voor spiergroei. Bijvoorbeeld een heerlijke omelet, vis of groente.
  5. Houd een register bij: Niet alleen interessant, maar ook motiverend – als u uw trainingsvoortgang opschrijft, ziet u snel uw verbeteringen. Hoeveel squats, hoeveel kilo’s en hoe lang? Het maakt het ook gemakkelijker om uit te zoeken wanneer een trainingssessie kan worden uitgebreid en hoe we ons kunnen blijven verbeteren.

Ook interessant voor jou: